Patronii îi vor pe taximetriști la cămașă și cravată

De câteva zile, în marea familie a unei firme de taxi din Bacău au apărut nemulțumiri legate de vestimentația șoferilor. Patronul în cauză le impune șoferilor ca de la începutul lunii viitoare să se prezinte pe traseu în cămașă și cravată.

În calitate de client, eu aș spune că e binevenită o astfel de inițiativă și denotă respect față de cei care apelează la serviciile taximetriștilor. Însă, șoferii nu văd cu ochi buni recomandarea patronului. Unii spun că nu vor îmbrățișa “uniforma” pentru că fie nu se simt comod în cămașă, fie nu suportă cravata.

Alții, mai acizi decât prima categorie resping din start această idee, spunând că șeful firmei respective este patron doar cu numele, pentru că majoritatea mașinilor sunt proprietatea conducătorilor auto și nimeni nu le poate dicta ceva în propriul autoturism. Conflictul mocnit stă să explodeze, pentru că nemulțumirile șoferilor nu se opresc aici.

Taximetriștii reclamă prostul management dus de patron, în condițiile în care, acesta cică le taie tonul în dispecerat după cum are el chef. În plus, dacă nu-i plătești șefului cei 260 de lei/lunar, la data de 1 a fiecărei luni, taxă percepută pentru serviciul de dispecerat, li se taie tonul. Mai mult, dacă pleci două săptămâni în concediu, șeful vrea să-i plătești obligatoriu 200 de lei din cei 260 lei, taxa pe o lună. Bag de seamă că nemulțumirile sunt multe și nu m-ar mira să aud în perioada următoare de vreo grevă spontană a taximetriștilor de la o anumită firmă. Cert este că oamenii vorbesc, se consultă, au păreri diferite, iar butonul declanșator al revoltei este în mâinile taximetriștilor.

Fane Taximetristu