Taximetristii de la Aeroportul Bacau

7

Buna ziua,

Va scriu acest email pentru a face o sesizare privind practicile ilegale ale taximetristilor din zona Aeroportului Bacau.

Am fost recent plecat din tara, folosind serviciile Aeroportului Bacau. Cand am revenit, in seara zilei de 13 martie 2017, am vrut sa iau un taxi de la aeroport spre Orizont, zona in care locuiesc. La iesirea din aeroport se aflau in jur de 10 taxiuri, cu luminile de taxi aprinse, ceea ce inseamna ca erau in timpul serviciului, m-am apropiat de cel mai apropiat taxi, unde taximetristul respectiv, cand a aflat ca vreau sa merg la Orizont, a spus ca nu poate sa ma serveasca. Al doilea taximetrist mi-a spus acelasi lucru, iar al treilea mi-a spus ca ma poate lua, dar cursa este 40 de lei, in conditiile in care, atunci cand am plecat din tara, taxiul care m-a adus la aeroport m-a taxat cu suma de 8 lei, pe aparat. L-am intrebat pe taximetrist daca stie ca e ilegal sa ceara tarife fictive si ce parere are daca il voi reclama…mi-a raspuns ca trebuie sa traisca si taximetristii.

Din spusele altor prieteni, am aflat ca acest lucru, de a refuza curse sau de a cere tarife fictive supraevaluate este o practica comuna la taximetristii din zona Aeroportului Bacau, care-si imagineaza ca cei care calatoresc cu avionul si vin din strainatate sunt plini de bani si nu vor fi deranjati sa plateasca sume umflate ilegal pe o cursa de taxi.

Va atasez la email un scan al biletulului meu de avion din acea zi, ca dovada ca am fost acolo si va solicit remedierea acestei situatii ilegale, precum si un raspuns la aceasta solicitare.

Cu stima,

Adrian Cretu

7 COMENTARII

  1. Salut Adrian! Ai mare dreptate in ceea ce scrii mai sus. Exact ce ai patit tu, am patit si eu si sigur au patit-o si multi altii. Primaria, Politia Rutiera Bacau sigur stiu despre problema asta si nu fac nimic sa o remedieze. Chiar as vrea sa vad daca in urma solicitarii tale in presa, se va schimba ceva…

    Cu respect,
    Paul

  2. Tocmai de aceea, cand revin dintr-o calatorie cu avionul si am nevoie de un taxi, il chem prin comanda telefonica la unul din numerele multiplelor firme din Bacau…

  3. După cum spunea si Gogu…taximetrist băşit dealtfel, e voie ca fiecare sa faca ce vrea! Nu-i spui tu lu Gogu cat e cursa! El e jupânu’…deci, marş lautobuz saracule!
    Legile e pentru proşti carean vățat carte, nu pentru valori ca Gogu’!

  4. Salut. Azi am fost si eu la aeroport si nu am stat mai mult de 5 minute. Numai cat am lasat pe cineva. Am parcat masina la intrarea din curtea aeroportului si cand m am intors la masina unul dintre taximetristi era la roata mea si mi-o desumfla. M-am pus in gura cu el dar tot ce mi-a dovedit este faptul ca era un analfabet de tigan plin de „smecherie”. Acum imi pare rau ca nu am facut o reclamatie sau nu am sunat la politie. Precizez faptul ca m-a vazut cand am parcat masina acolo si nu mi-a zis nimic si ca acolo unde am parcat-o nu era niciun semn ca este special amenajat pentru taxiuri.

LĂSAȚI UN MESAJ