Vandalism în Parcul Cancicov

8

În cursul zilei de astăzi, trecând prin parcul Cancicov, am observat că una dintre statui, respectiv cea care îl reprezintă pe Ion Creangă a fost vandalizată.

Faptul poate fi observat din fotografiile pe care le ataşez la acest email.

Ceea ce sper este ca dvs, datorită vizibilităţii, să reuşiţi să semnalaţi autorităţilor în cauză acest fapt şi ele la rândul lor, să ia o măsură.

Nu e vorba de un mare sentiment de lezare a mândriei naţionale, ci o revoltă în faţa evidenţei că prostia şi incultura reuşesc cumva să se insereze în cotidian, iar acest lucru trebuie oprit de câte ori este posibil. Vă mulţumesc!

Cu deosebită stimă,
Ştefana Bostan.

8 COMENTARII

 1. Tocmai, asta e un semn care arata faptul ca programa ar trebui schimbată. De ce sa studiezi lucruri care nu-ți folosesc la nimic? Sistemul de învățământ are nevoie de un „refresh”, nu mai dati vina pe incultura si prostie când aceste informatii nu îi mai ajuta cu nimic pe elevi.

  • Mda, a venit vremea cand idiotii decreteaza ca nu le mai foloseste la nimic „cultura generala”. Dragul meu idiot, concluzia ta este gresita pentru ca tu consideri ca vandalizarea unui monument de for public este justificabila cata vreme statuia reprezinta un scriitor care nu intereseaza – dupa tine – elevii. Daca ai fi avut un minim de cultura generala care sa te ajute sa-ti formezi o constiinta civica ai fi inteles ca vandalizarea (cuvant care, apropo, vine de la „vandali”, o populatie migratoare care s-a remarcat prin insistenta cu care distrugea orice urma de civilizatie) nu este justificabila sau acceptabila in nici o conditie.

  • Asa poate gandi un absolvent de scoala profesionala de 2 bani sau,maximum maximorum,al unui liceu particular.Tineti-va nepublice analfabetismele cronice.

  • Întotdeauna voi susţine faptul că programa trebuie schimbată, dar Andrei, nimeni nu vine cu o găleată de vopsea fosforescentă ca să o arunce pe tine sau pe mama ta. Despre asta e vorba, de un minimum de respect faţă de ceea ce au creat alţii şi faţă de ceea ce suntem. Dacă tu poţi astăzi să foloseşti cuvintele din această limbă pentru a-ţi exprima o părere, acest fapt se datorează şi unor oameni cum a fost Ion Creangă. Şi-apoi ,spune drept, cam câte cărţi ai citit tu la viaţa ta ca să poţi să ceri un refresh? În rest, respect pentru domnul Gelu care a pus punctul pe i.

 2. Dupa vocabularul a multor tineri care posteaza pe retelele de „socializare ” se vede ca nu trebuie prea multa cultura. Se descurca cu ce-i invata strada…. si internetul.Acestia oricum trebuie sa fie cat mai putini.

 3. Stefana, probabil am citit mai multe cărți decât tine, datorită faptului că nu am stat sa citesc poezii, basme, etc. am reusit sa obtin un job foarte bine plătit in domeniul IT si sa-mi deschid propria afacere. În momentul de față am colegi la facultate care au numai note de 9 și de 10 dar se descurcă mult mai prost decât mine. Au trecut vremurile când operele scrise de către acești autori erau de folos, sunt de acord cu parerea dumneavoastra in ceea ce priveste cultura generala dar, consider că studierea acestor scriitori nu prea mai are rost.

  • Andrei, tocmai, eu la acele cărți mă refeream, cele cu poezii și proză, ficțiune adică, nu la cartea de telefoane sau mersul trenurilor. Mă bucur să aud de afacerea ta revoluționară și de faptul că te situezi mai sus decât „amărâții” tăi de colegi care iau 9 și 10 (probabil pe merit) și a căror „față” este luată adesea de persoane care ajung bine din punct de vedere social, dar sfârșesc prost – nu ajungi prea departe dacă la baza ta ca om nu stau niște minime principii de bun gust și bun simț. În rest, eu nu mi-am expus situația materială sau realizările pe care le am, ci doar am expus un fapt și mi-am susținut părerea din articol, tu fiind clar un exponent al mentalității celor care au făcut actul de vandalism. Iar ceea ce vreau să adaug este că nu există sub nicio formă cărți de care cititorii să nu mai aibă nevoie, ci doar cărți care nu au nevoie de confirmarea unor anonimi pentru a-și păstra valoarea. În rest, ne auzim când vei fi un al doilea Steve Jobs și cineva va face un grafitti pe sediul firmei tale.

LĂSAȚI UN MESAJ