Ziua Rezervistului Militar. O sărbătoare pentru suflet și recunoștintă

Ziua Rezervistului Militar a fost instituită în România prin H.G. nr. 467 din anul 2010, constituind pentru întreaga națiune și, în mod deosebit, pentru militari, cei care sub jurământ de credință au slujit în permanență cu cinste, onoare și devotament interesele de independență, suveranitate, integritate teritorială, ordine și liniște publică atât în plan intern, cât și extern, o Sfântă și Mare Sărbătoare, plină de semnificații și realizări.
Rezerviștii militari au fost, sunt și vor fi indiferent de vremuri o categorie socio-profesională cu un statut aparte și bine definit meritând din partea tuturor românilor, indiferent de orientările politice, recunoștință și respect pentru tot ceea ce au făcut pentru această țară, fiind oricând pregătiți pentru orice sacrificiu.
Pentru cele menționate anterior atât de succint, pentru cele relatate de istorici de-a lungul timpului, cât și pentru vremurile actuale ce implică activitățile instituțiilor din cadrul Sistemului de Ordine Publică și Securitate Națională, Asociațiile Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din M.A.I., M. Ap.N, S.R.I aduc un pios omagiu și recunoștință veșnică tuturor eroilor militari români ce și-au jertfit viața, dar și urmașilor acestora, iar camarazilor noștri și familiilor acestora le transmit sănătate, pace și liniște sufletească.
La mulți ani!
Patrie – Onoare – Respect – Lege – Ordine!
Col (r) Maricel Grosu, vicepreședintele A.N.C.M.R.R din M.A.I, filiala Oituz-Bacău

PS: Ziua Rezervistului Militar este sărbătorită pe 31 mai