Spitalul puscarie

Un spital unde se intra ca la puscarie sa-ti vizitezi rudele. Nu se poate. Deci nu se poate,fara cerere scrisa,cu care sa umbli pe la secretariat sa te milogesti de ei,apoi cu foile respective sa mergi la sectia in care este internat pacientul pe care vrei sa il vizitezi unde sa le semneze doctorul pacientului si doctorul de sectie. Cum or putea,cum or avea timp. Si astepti de obicei cu orele,daca ai noroc sa le primesti inapoi semnate in aceeasi zi. Apoi,cu cererea respectiva mergi frumos inapoi la secretariat, sa o semneze managerul,cand o avea timp.

A! Si sa nu uitam ca nu se poate fara sa fii vaccinat sau fara test negativ. Toata aceasta umblatura pentru o singura vizita, doar cu programare si accept de la medicul de garda.
Ma intreb..in ce baza se cer aceste formalitati, avand in vedere ca nu mai suntem in stare de urgenta si nu se mai poate conditiona accesul in nici o institutie publica sau privata de efectuarea vaccinului sau de prezentarea unui test negativ.
Sunt pacienti care primesc diagnosticuri grave,uneori irecuperabile,care trebuie sa treaca prin situatie singuri,cu gandurile lor si cu suferinta lor,pentru-ca familia nu are voie sa-i viziteze. Sunt oameni imobilizati la pat,internati, care nu pot beneficia de grija si suportul oferit de rude,desi ar usura munca personalului din spital.
S-a gandit cineva cat de greu este pentru aceste persoane ? Cat de mult agraveaza recuperarea unui astfel de pacient stresul provocat de singuratate si lipsa celor dragi care sa-i incurajeze ?
Pentru ce s-au mai vaccinat oamenii si au obtinut faimosul certificat verde,daca nici asa nu au voie sa-si viziteze rudele bolnave fara alte aprobari?
De ce nu se pastreaza orele de vizita ca inainte si sa se poata intra direct , cu prezentare certificatului verde sau a testului covid negativ ,fara alte aprobari? Este un exces de zel extraordinar printre angajatii spitalului in relatia cu apartinatorii care incearca sa-si viziteze rudele sau prietenii internati. trebuie sa stam ca milogii pe la portile spitalului,poate,poate,cumva reusim sa intram ,pentru ATENTIE ! MAXIM 15 MINUTE ! sa-i vizitam pe cei dragi internati in spitalul din Bacau. pentru-ca da, chair si cu toate formalitatile facute,nu ai voie decat 15 minute .
Si peste toate astea,e ca si cum toate regulile astea sunt secret de stat si nu le poti afla decat prima oara cand incerci sa vizitezi un pacient internat. NU tu informare prealabila, nu tu anunt public,nu nimic.
Este o rusine si un chin pentru pacienti cat si pentru apartinatori. Si cam nimeni nu are curaj sa potesteze in vreo forma pentru-ca se teme de repercusiuni asupra celor internati.

Lucian