Vom da campioni pentru Turul Franței?

Am văzut recent imagini cu proiectul de infrastructură din zona Gării din Bacău și pot spune că am fost profund șocat de ceea ce am văzut. Strada mică, paralelă cu strada Gării, care în trecut oferea o multitudine de locuri de parcare în fața magazinelor, dispare. Nu doar strada dispare, ci și locurile noastre de parcare, pentru a fi înlocuite cu iarbă și cu o pistă de biciclete.
Îmi pare rău, dar trebuie să exprim ceea ce cred cu tărie. Suntem martorii unei adevărate obsesii cu piste de biciclete în Bacău! Parcă am avea o populație disperată să participe la Turul Franței, cu toate aceste investiții masive în piste pentru biciclete. Însă, în realitate, avem nevoie de o infrastructură rutieră funcțională și de căi de comunicare adecvate pentru oamenii obișnuiți, pentru a face față nevoilor cotidiene.
Nu înțelegem logică din spatele deciziilor luate. De ce să distrugem ce avem, inclusiv locurile noastre de parcare, pentru a face loc unor piste de biciclete care vor fi acoperite de zăpadă în curând? Iar apoi, în următoarele patru luni, temperaturile vor fi prea scăzute pentru a folosi bicicletele, în special în condițiile în care nu avem unde să le păstrăm – nici acasă, nici la locul de muncă.
Mai mult, aud tot felul de inteligenți care vor să creeze străzi pietonale în cartierele noastre, de parca străzile care vor rămâne nu sunt suficient de aglomerate. Aceasta este o abordare greșită. Avem nevoie de străzi bine întreținute și de locuri de parcare adecvate pentru a ne desfășura activitățile zilnice, mai ales într-un climat dificil precum cel din Bacău.
Vă rog, să facem o pauză și să analizăm aceste decizii înainte de a distruge ceea ce avem și de a aloca resurse pentru proiecte care par a fi lipsite de sens. Avem nevoie de soluții practice și de investiții în infrastructura rutieră care să servească cu adevărat interesele comunității noastre.

Cu respect,

Un cetățean exasperat din Bacău