Republica Federativă Bacău

Este concluzia la care am ajuns,urmare a precizărilor făcute de Directorul Politiei Locale Bacău,cu ceva ani în urmă.

Tocmai am găsit ,pe acele timpuri,într-o dimineață când am ajuns la mașină,un fluturaș al Politiei Locale(Bacău),care îmi preciza că am parcat ilegal și sunt pasibil de sanctiune…,după ce cu câteva zile înainte,tocmai am scris la(pe atunci)cotidianul Desteptarea,că nu sunt locuri de parcare(valabil pentru întreg orașul).Iritat am dat telefon la Politia Locala,a ridicat receptorul o doamna care m-a informat că ea nu îmi poate face precizari ,că ar fi bine dacă aș solicita o audienta la Directorul Instituției…

Ceea ce am și făcut,iar la prezentarea la sediul Politiei Locale,am discutat cu însuși domnul Director.

I-am relatat despre ce este vorba,la care mi-a răspuns că este de competența domniei sale ,doar partea cu constatarea atentionarea și eventualele sanctiuni care ar fi urmat.

Partea cu asigurarea locurilor de parcare este de competenta Primăriei(Bacău).Am insistat,cerând lămuriri,că doar Politia Locala apartine de Primărie.Mi s-a răspuns ca fac parte din acelasi aparat(administrativ),dar că activitatea Politiei Locale este independenta de Primărie.

Am fost imformat și că nu ar trebui să-mi fac probleme,că in urma actiunii am primit doar un avertisment.Am contestat răspunsul ,motivat de faptul că,după această deplasare voi ajunge acasă,unde ,de asemenea nu voi avea unde să parchez…,la care a răspuns a fost că nu îl interesează situația.”…noi verificam,constatam si aplicam legea”.

Deci,Bacaul,chiar in cadrul aceleeasi institutii,Directiile de servicii au independenta statutara,un fel de federatie,care va sa zica.Prin urmare nu gresesc,daca extind intelesul la nivel municipal,in care toate compartimentele de activitate sociala sunt independente.Logic ar fi vorba de Republica Federativa Bacau.

Pana acum ,as spune ca am…glumit!

Tot cu ceva timp in urma,am trimis și s- a publicat la rubrica “Bacaul vorbeste”o satira in versuri,avand ca subiect construirea “pistelor de bicicleta”care practic a mutilat infrestructura municipiului,ingustand si mai mult (si asa destul de inguste)strazile din Bacau.In mare,apreciind,spatiul circulatiei rutiere,dar si parcarilor s-a redus cu…mai mult de jumatate.Între timp,numărul de autoturisme și nu numai,crește ,de la o zi la alta,fara a se lua nicio măsură.Dimpotrivă!

Intreb retoric,oamenii intregi la minte,este normal acest lucru?Uitati-va pe facebuck veti realiza imediat…

Nu stiu ce rasunet a avut satira mea,dar,m-am trezit incoltit,acum, de …Politia Locala,care incearca sa-mi insceneze,o poveste urata,in baza careia sa-mi faca ,chiar un Dosar Penal…si nu glumesc!Sau măcar să-mi aplice o amendă,după noile tarife…

Prin adresa nr 1212 din 25.01.2024,trimisa prin poștă,RECOMANDATA,am aflat la deschiderea plicului ca ni se solicita sa precizam,”cine a condus autovehiculul cu marca CHEVROLET si numarul de inmatriculare Bc…car a fost localizat ,parcat ilegal,in data de 18.01.2024.”

Dar in dimineata zilei de 30.01.2024.am gasit sub stergatorul de pe parbriz,un alt fluturas,cu acelasi gen de precizare ca…am parcat ilegal si sunt pasibil de sanctionare.

Precizez ca,pana la acea data ,tot timpul in acel loc a fost parcat cate un autoturim(si nu al meu).Dar,zic eu,eram principala tinta.sa demonstreze,cu poze si celelalte ca ,am incalcat Legea ,in mod repetat…,deci?!Este vorba de masuri…in forta!

Am mers imediat la Politia Locala,unde am fost preluat de o doamna angajat(nu am ce sa-i reprosez in privinta comportamentului)care dupa ce am relatat cazul,mi-a facut programare pentru audienta,la …Directorul Institutiei.

Ce am retinut din discutia cu doamna angajat a fost ca Politia Locala nu se face vinovata de ce am solicitat(locuri de parcare)Politia Locala,verifica constata si aplica Legea….,intram de-acum in contradictoriu,deci am renuntat.

Prin urmare ,in aceasta adresa ,actionam independent,Primaria cu ale ei stupiditati,Politia Locala cu tupeu inimaginabil,aplica amenzi si din nou se umplu Tribunalele de procese ,plangeri etc.

Cum se stie,aceasta vasta operatie ,mă refer la mega-constructie la nivel municipal a pistelor de bicicletă)care favorizeaza biciclistii etc,in detrimentul auto,pe deoparte invrajbeste si mai mult entitatile sociale,discrediteaza,creaza o atmosfera de haos(amintiti-va de recenta introienire,in urma careia Primaria a facut mai mult…,joc de glezne),dar principalul,ca a ingreunat inzecit traficul stradal.

Cine se face vinovat de aceasta stare,si care este(eu personal nu vad solutia de rezolvare).Timp în care Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, admiră minunea de amenajare aproape definitivată,,bucurându-s e,parca de necazurile celor care sunt afectati de această…mascaradă!

Deci ,domnule Primar “cu zece nume” si cu inzecit tupeu, cum va arata solutia minune?In campania electorala,ati promis ca vom avea locuri de parcare.

Ne avand posibilitati de marire a numarului de parcari,obligati populatia sa renunte la masini… Halal Primar!

Intuiesc si sper sa nu gresesc,mai aveti un pic si veti re-deveni ce ati fost,iar dupa aceea nu cred sa mai prindeti nici un loc in Consisliul Local.

Ma tem insa de o alta varianta ,ca veti ajunge in Parlamentul Romaniei,sa completati gasca Ghiceilor(adica a capetelor plecate catre Occident si…UE).

Un om lucid,

Ing.Neculaie Ionescu

01.02.2024