E frustrant

Simt nevoia să îmi spun frustrarea și să îmi descarc nervii așa ca o voi face aici. Astăzi 14 iunie 2024 s-au afișat rezultatele cu copii admiși la creșe și grădinițe din prima etapă de înscrieri. Ca orice părinte normal și cerebral la cap mi-am înscris și eu ce al doilea copil…ca deja are doi ani și șapte luni și era cazul să îl duc în colectivitate după un an în care la fel am întâmpinat aceiași problemă..
Și acum vin cu întrebarea. De ce sunt așa puține locuri de ce așa de multe criterii pe acea cerere când e de la sine înțeles ca nu toți părinții le pot îndeplini când eu din 6 criterii am avut dosar două…doar pentru ca nu am opțiuni?
Cum poate o mamă care nu muncește din cauza faptului ca copilul ei (cazul meu) nu a intrat la creșă și care nu are cu cine să îl lase…ar trebuii să meargă la muncă? Să îmi explice și mie cineva ca ori sunt prosta ori nu înțeleg….in cazul meu sigur mai sunt mame care au la fel situația….de ce atât de puține crese?
Copilul meu a fost respins doar pentru faptul ca eu nu muncesc sau pt ca nu urmez o forma de învățământ și din nou întrebarea…cum ar trebuii sa facă o mama asta când ea stă cu copilul acasă când este nevoită sa stea acasă din lipsa de locuri…
Ma simt atât de neputincioasă și atâta de tristă ca in țara asta încă nu se face nimic si avem de suferit noi ca părinți dar și copii…
Sunt conștientă ca mai sunt sute de copii respinși….dar cred cu tărie ca e timpul să fie și o schimbare în ceea ce privesc locurile pentru creșă pentru ca de 4 ani de când eu sunt mama mereu am văzut bătaie pe locuri la creșe și mereu dezamăgiri pe fetele părinților și frustrări.
Domnule primar Stanciu-Viziteu Lucian…stă creșa aia de 4 ani și nu s-a mișcat un bolțar la ea….este atât de greu…de reabilitat…este atât de greu de îndeplinit acest proiect? Sunt câteva creșe în orașul ăsta și alea cu locuri limitate. Cum aș putea să îmi dau copilul la o creșă privată în condițiile în care eu nu merg la muncă să îmi permit să plătesc aceea creșă? Un răspuns atât îmi doresc.Stau și scriu plângând cu muci de nervi pentru ca eu nu pot sa fac nimic și ca sunt nevoită încă un an sa stau acasă sa ma descurc cum pot…doar soțul meu sa muncească….pentru ca copilul meu nu a prins un loc la creșă.
Poate mulți mă vor judeca sau poate îmi vor da dreptate ori poate…nu, dar sunt sigură ca am dreptate și ca nu se va face nimic pentru ca trăim în România. Pace.

Maria