S-ar putea rezolva, dar…

Vă scriu în legătură cu situația blocajului de trafic de pe Bulevardul Unirii, în zona Podului Șerbănești din Bacău, care, din păcate, pare să se agraveze pe zi ce trece. De luni de zile, circulația în această zonă este îngreunată din cauza unor lucrări la infrastructură, în special a unor gropi rămase deschise pentru înlocuirea unor conducte.

Aceste lucrări generează un adevărat coșmar pentru șoferi, conducând la formarea unor cozi imense la ieșirea de pe pod înspre benzinărie, deoarece traficul se desfășoară pe două benzi care se îngustează brusc la una singură.

Consider că aceste blocaje ar putea fi evitate cu ușurință prin instalarea unor delimitatori de benzi care să redistribuie fluxul de trafic. Astfel, o soluție practică și eficientă ar fi să se lase o singură bandă pentru vehiculele care se deplasează către Centru și două benzi pentru cele care ies din oraș. Această măsură ar fluidiza considerabil traficul și ar reduce timpul petrecut de șoferi în ambuteiaje.

Sunt convins că o astfel de soluție temporară ar aduce un mare beneficiu atât șoferilor, cât și locuitorilor din zonă, până la finalizarea completă a lucrărilor. În speranța că problema va fi abordată cu seriozitate și că se va lua o decizie în acest sens, vă mulțumesc anticipat pentru publicarea acestei sesizări și pentru implicarea redacției în problemele comunității.

Valentin A.