Pâna și elevii vin cu mașina la școală…

Nu mai pot face față haosului creat de festivitățile dedicate începerii anului școlar. Orasul nostru a devenit un imens blocaj de trafic, din cauza miilor de mașini care au invadat străzile, ducând copiii la școală, de parcă aceștia nu ar ști drumul deja. S-a transformat într-un adevărat spectacol de parade de mașini, cu părinți care parcă se întrec să-i aducă pe cei mici la poarta școlii.

Situația a devenit și mai frustrantă pentru noi, cei care încercăm să ajungem la serviciu. Parcările instituțiilor și firmelor private au fost complet blocate de mașinile părinților și profesorilor veniți la festivități. Angajații s-au trezit în imposibilitatea de a găsi un loc de parcare, ceea ce creează un lanț de inconveniente. Nu pot să înțeleg de ce trebuie să sufere toți cetățenii orașului pentru câteva ore de festivități anuale.

Pe deasupra, au apărut și elevii care vin acum la școală cu mașini mici, cele pentru care se obține permis de la 16 ani. Neavând suficiente locuri de parcare disponibile, își lasă mașinile pe unde pot, deseori blocând și acele puține locuri libere.

E timpul să regândim aceste festivități și să evităm astfel de disfuncționalități majore. Poate că ar fi o idee mai bună să avem o abordare mai discretă a începerii anului școlar, cu mai puțină agitație și mai multă ordine în spațiul public.

Dumitru A.