Bacau, Onesti, Moinesti: “municipiile” unui judet fara tineri…

Duminica a fost ziua nationala….dar in mine a pierit sentimentul de mandrie nationala..ce ni s-a insuflat candva la scoala…ucis de toate nedreptatile ce se fac de la politistii rutieri-indieni ce stau ascunsi in tufisurie pentru a-ti mai taia vreo amenda mai-mai le creste si lor leafa ..pana la ultimul functionar al acestui stat bolnav,care ne vaneaza si ne baga mainile in buzunarele si-asa goale.

Sunt moinestean..dar si-n Bacau,Onesti,Moinesti si peste tot se observa o scadere demografica fara precedent, orase de copii si batrani, pline de covrigarii, case de schimb valutar, cafenele, si second-handuri.

La fiecare interviu patronul face legea. Iti se raspunde ca sunt alti 100 afara ce asteapta …salarii de mizerie ce rareori depasesc 7-800 lei ce se duc in mare parte pe chirii ce ajung la 600 lei pe luna pentru un apartament cu doua camere..preturi umflate…speculati..peste tot ….in imobiliare …la targul de masini…

Noi,moldovenii avem cele mai mici salarii comparativ cu Bucuresti,Cluj,Timisoara etc.,pentru ca am inghitit prea multe …traim cu teama de a ne pierde serviciul ce ne inglodeaza in datorii, datorita remuneratiei minime.

Pentru a lua pulsul societatii uitati-va la cati cersetori vedeti pe strada, la imbracamintea omului de rand, la imbatranirea prematura a populatiei.

Bacaul in afara catorva facultati si licee e un oras cu putine perspective de angajare etc ..tinerii au plecat sau vor pleca la munca in “afara”cu prima ocazie datorita salariului de mizerie… programului de munca ce de cele mai multe ori depaseste chiar si 10-12 ore pe zi.

Patronii cer experienta…dar unde poti capata acea experienta si daca se poate sa practici 5 meserii gen sofer da sa ai si cunostinte de mecanica sau electrica…sau asistent vanzari dar sa fii si sofer si consultant credite si manipulant si gestionar si sa faci si curatenie la locul de munca totul pentru un salariu ce arareori depaseste 600lei net…ca asta e salariul minim pe economie…Voi sunteti mandri acum ca suntei romani? sau bacauani? e o intrebare retorica …

Gabriel Ioja