Acalmie paguboasa

S-a oprit viscolul, s-a oprit ninsoarea si, cred ca toata lumea a observat, au intepenit si utilajele Primariei. Nu mai vezi unul prin oras, cu toate ca mai sunt zeci de strazi nedeszapezite, trotuare pline de zapada si, acum, ghetus. Dupa cinci zile de la marele taifun orasul nu este inca scos din nameti.

Cel mai greu de circulat este in intersectii, zapada s-a inmuiat, s-a afânt si s-au format valatuci de netrecut. Astazi am circulat pe Mioritei, pe Nordului, 9 Mai, Aleea Parcului (apropo, trotuarul de pe lânga gardul parcului nu este curatat, pietonii fiind nevoiti sa circule tot pe strada), Tipografilor. Este un adevarat calvar sa ocolesti masinile blocate, se circula doar pe un singur sens, eu am fost nevoit sa merg in marsarier peste 100 de metri pentru a face loc masinii care venise sa ridice gunoiul.

Anul trecut se anunta cu o seara inainte ca a doua zi vin utilajele sa curete strada, astfel ca masinile sa parcheze pe alte strazi. Acum parca a intrat toata lumea in concediu. L-am cautat pe purtatorul de cuvânt al Primariei, ca avem numarul lui de la o alta imprejurare, dar nu mi-a raspuns, poate raspunde la semnalul ziarului.

Se vor gasi destui care sa ma comenteze, cum s-a mai intâmplat cu alta ocazie, dar toti locuim in acest oras si vedem cum suntem tratati. Daca as fi vazut ca utulajele “duduie” pe strazi nu m-as fi enervat, dar, va spun, nu am vazut niciunul. Nici tractorasele alea care sunt folosite la trotuare nu sunt la lucru. Unde sa fie?

Vasile Cantaragiu, str. Bucegi