Sensul giratoriu de la Colegiul Economic “Ion Ghica” i-a deranjat de-a lungul timpului pe șoferi și continuă să o facă și în zilele noastre.

Pe vremea “OZN-ului” șoferii puneau accidentele pe seama lipsei de vizibilitate, însă, efectele tamponărilor se văd în continuare, fie pe șosea, fie în gardul metalic despărțitor, montat la marginea trotuarelor din intersecția buclucașă.

Și ca să revin la subiect, vreau să subliniez la această rubrică dezinteresul autorităților față de problema acestor garduri, dezmembrate pur și simplu de șoferii mult prea grăbiți.

Pe partea dreaptă a străzii 9 Mai, chiar în dreptul liceului, gardul despărțitor a fost rupt cel mai probabil în urma impactului violent dintre două sau mai multe mașini. Și așa a rămas! Desfăcut! Metalul impins pe trotuar, căscat spre trecători, constituie o provocare pentru cei care vor să treacă strada prin loc nepermis.

Mergeam într-o zi cu autobuzul și chiar am zărit un puști cercetând spărtura din gard. Oricum, pe cât de inestetic este, gardul rupt constituie și un pericol!

Andrei Cernic