Ai nostri hoti de peste tot

Initial, nu eram prea decisa daca sa va scriu sau nu, dar, parca, nu prea as vrea sa fiu luata de fraiera de oricine. Cred ca ceea ce mi s-a intâmplat mie este valabil in cazul a mai multor persoane. Am cumparat de la un hypermarket, zilele trecute, mai multe produse, printre care si o zgarda antiparaziti pentru bichonul meu. Am trecut pe la casa de marcat, mi-au scanat produsele, in fine, toata procedura. Când am ajuns acasa, am constatat ca, in ambalajul respectiv, nu exista nicio zgarda.

Pur si simplu lipsea. Sigur ca m-a enervat, dar, dupa aceea, am gândit ca, de fapt, asta este ceea ce caracterizeaza, pe undeva, românul. Nu cred ca au substituit produsul cei de la magazin, ar fi aiurea. Cel mai probabil, au furat-o indivizii de doi lei, aceiasi care fura parfumuri, haine sau mai stiu eu ce. Daca ar lua mâncare, parca nu ar fi nicio tragedie, de foame au facut-o.

Sigur ca nu este o treaba generalizata, pentru ca e limpede ca sunt o multime de oameni de calitate in toata tara. Dar, cred ca asa am reusit sa ne facem de râs, in general, peste tot pe unde a trecut românul cu o anumita educatie, cu un anume stadard. Pentru ca asa ceva, sunt convinsa, s-a intâmplat in toate statele pe unde au emigrat ai nostri.

Au furat din magazine fara nici cea mai mica emotie. Sunt cei care s-au dus afara, nu ca sa munceasca, asa cum au facut milioane de români, ci ca sa se ocupe de astfel de treburi murdare, mizând pe naivitatea occidentalilor. Pentru mine e ok, nu am in intentie sa fac demersuri pe undeva, ar fi caraghios, nefiind vorba de o avere pierduta, dar e o chestiune de principiu. Asa ceva nu trebuie sa se intâmple intr-o tara care a depasit evul mediu si a ajuns in mileniul III.

Cerasela Ion