Altarul din balcon: Ce face credinta din om?!?

Bacaul vorbeste ALTARUL DIN BALCON 1

Cine are drum pe strada Panselelor din Bacau si vrea sa vada un lucru inedit, poate sa faca un ocol prin fata blocului nr. 8, scara B. La etajul I al imobilului, un locatar te intâmpina deasupra intrarii in bloc cu sloganul “Pace voua”.

Urmând linia apartamentului, in balconul locuintei zaresti niste statuete cu tematica religioasa si o cruce imensa, pe care este rastignit Cristos. Pentru informarea trecatorilor, proprietarul apartamentului mentioneaza pe o placa montata pe balcon ca este vorba despre “Crucea sfânta facatoare de minuni 31.07.2010, „Prin cruce la lumina”.

De cruce este atârnata o instalatie luminoasa, semn ca aceasta poate fi vizibila si pe timp de noapte. Curiozitatea m-a impins sa-l intreb pe un vecin despre lucrurile care se intâmpla in apartamentul respectiv, insa, omul a ridicat din umeri spunându-mi ca asa cred unii ca isi pot manifesta credinta.

L-am intrebat despre posibile ritualuri, dar n-a stiut sa-mi raspunda. Oricum, mi s-a parut interesant acest tablou intâlnit in calea mea si am zis sa vi-l impartasesc si voua.

Olivia Braga