Am o curiozitate referitoare la Primaria Bacau si Consiliul Local Bacau:

Pe data de 13.11.2020 Consiliul Local a votat propunerea Primarului pentru organizarea unui referendum pe 6.12.2020. La acea data alesii locali in frunte cu Primarul explicau , pe buna dreptate, cat de important este cetateanul in procesul decizional si cum nu se pot implementa masuri cu impact major fara o consultare publica punctuala.
Pe 17.11.2020 Autoritatea Electorala Permanenta constata ca nu se poate organiza referendumul local “in aceiasi data si folosind aceiasi infrastrructura” cu alegerile parlamentare.
Pe pagina de facebook a Domnul Primar Lucian Viziteu in data 19.11.2020 a fost o discutie despre legalitatea referendumului, ultimul comentariu al domniei sale fiind “hotararea de Consiliu Local merge mai departe”
Ieri la vot am constatat ca nu a mai fost organizat referendumul.

Intrebarea mea, daca poate sa ma lumineze cineva, este:

Se mai organizeaza referendumul local sau a fost doar un foc de paie, o manevra electorala menita sa atraga atentia asupra evenimentului in speranta ca va reusi Lucian Viziteu sa transfere din valul de simpatie care l-a facut Primar catre USR PLUS?

Intreb pentru ca ar fi o manevra ordinara folosita de oamenii imbatraniti in relele politicii romanesti si complet nedemna pentru “oamenii noi”, cei care fac “altfel de politica” asa cum se definesc onor reprezentantii USR PLUS