Fântâna arteziana din parcul mare (ce-i drept, nefunctionala) aflata la intrarea dinspre universitate a fost reabilitata. Asa, da! Reparata si proaspat vopsita, fântâna este o pata de culoare in peisajul bacovian al acestor zile.

Fântâna cu cele trei femei in costume populare, sustinând un disc pe cap si tinând in mâna câte un porumbel si o floare a fost revopsita in culori de alb si albastru deschis. Parca nu a fost niciodata mai frumoasa!!!

Am zarit-o de la distanta, inconjurata de o banda de protectie, semn ca vopseaua era inca proaspata. Când am ajuns mai aproape de ea, i-am dat ocol, apoi m-am oprit in loc si am admirat-o. Cineva a trecut pe lânga mine si a zâmbit, uimit probabil de satisfactia care mi se citea pe chip. Monumentul a capatat deodata alte dimensiuni pentru mine si ma rog acum ca si celelalte fântâni din Bacau sa aiba parte de aceeasi atentie din partea autoritatilor locale.

Trag speranta ca si fântâna arteziana din centrul Parcului Cancicov va fi modernizata. La un moment dat, am auzit prin presa ca a fost lansat un concurs pentru arhitecti. Imi amintesc ca se dorea sa se investeasca intr-un alt proiect care ar fi schimbat total arhitectura actualei fântâni. Oricum, cei care s-au ocupat de reabilitarea fântânii celor trei doamne primesc o bila alba din partea mea.

Silviu Cotofana