Asociatiile umfla facturile la intretinere cu pierderi inchipuite

Ma confrunt cu o situatie la care nu am un raspuns clar si m-am gândit ca merita dezbatut aici acest subiect.

Locuiesc in cartierul Orizont si va spun cu mâna pe inima ca nu stiu ce platesc la intretinere. In toamna aceasta am fost plecata mai mult pe la tara si m-am trezit cu niste costuri nejustificate (spun eu) la asociatie.

In conditiile in care nu am avut caldura pâna in noiembrie, iar apa calda s-a dat dupa program, m-am gandit ca nu voi avea cine stie ce de platit la intretinere.

Când colo, factura mea sarise de 140 de lei, suma rezultând din coeficienti de corectie. M-am dus la asociatie sa cer lamuriri si mi-a spus administratora ca au fost pierderi de apa la subsolul blocului si trebuie sa le suporte locatarii.

Iarasi nu am sa inteleg modul de citire al apometrelor de la scara. Cei din asociatie citesc de fiecare data apometrele cu 100 de metri cubi in plus. La o astfel de citire am participat si eu. Una era situatia la fata locului si alta a scris presedintele in procesul verbal.

Pentru ce acest furt pe fata? Unde se duc banii din pierderile inchipuite ale administratorului si presedintelui?!? S-au citit apometrele in apartamente, situatia este la zi si ne trezim pe tabelul de la intretinere ca apar coeficienti de corectie.

De unde apar acesti coeficienti de corectie daca tu citesti lunar apometrele locatarilor si ai o situatie exacta a consumului? Eu cred ca prea sunt lasate de capul lor asociatiile de proprietari si prea fac ce vor

administratorii/presedintii platiti dealtfel din banii locatarilor.

Elvira Bardas