Atenţie, au apărut craterele!

După război, mulţi viteji se arată, spune o vorbă din folclorul românesc. Până acum a fost zăpadă, a fost dificil din cauza nămeţilor.

Am ieşit şi eu să dau la lopată, n-am stat pe margine şi am criticat. Acum, am o altă problemă de semnalat. Ştiu că este comună mai multor oraşe din ţara asta, am văzut chiar reportaje la televizor. Acum că a dispărut zăpada de pe străzi, au apărut nu gropile dinainte de ninsori, ci adevărate cratere. Temperaturile scăzute şi-au spus cuvântul, sunt sigur că şi materialele antiderapante «au lucrat» după cum se ştie.

Constat că pe majoritatea străzilor pe care circul, mai puţin poate pe cea care taie oraşul de la un capăt la altul, suprapusă cu drumul european, sunt capcane în asfalt. Ce mă miră este că pe străzi relativ recent asfaltate au apărut gropi de câţiva centimetri buni, în care dacă ai apucat să intri, aproape sigur sfârşeşti la vreun service auto.

Ce facem cu acestea? Înţeleg că nu se poate asfalta, dar măcar o plombare? Şi ar fi indicat, dacă pot da sugestii, ca viitoarele asfaltări de mai mari dimensiuni să nu se facă doar pentru un sezon de vară. Până la altele pe care ni le oferă administraţia, cred că drumurile pe care le străbatem zilnic ar trebui să fie în topul priorităţilor.

Constantin Năstase, şofer