Au dispărut „cocoaşele”

Am apreciat iniţiativa Primăriei de a monta acele “cocoaşe” pe unele străzi din municipiul Bacău, la trecerile de pietoni din dreptul şcolilor, prin centru, în intersecţii aglomerate, care au rolul de a atenţiona conducătorii auto pentru a reduce viteza. Nu ştiu cât costă o asemenea “cocoaşă”, nici montatul lor, însă cu siguranţă costă ceva bani.

A venit iarna cu multă zăpadă, normal că au intrat grederele, buldozerele şi au luat cu ele şi acele dispozitive, le-au smuls din şuruburi cu lamele şi cred că au fost duse la platformă. Aşa s-a întâmplat şi acum câteva ierni la Podul de la Mărgineni, când utilajele de deszăpezire au distrus toată instalaţia electrică de la sol, de semnalizare şi fluire a traficului noaptea.

Spunea atunci purtătorul de cuvânt al Primăriei că societatea care a îndepărtat zăpada va suporta cheltuielile de reparare a instalaţiei. Acum ce se va întâmpla? Nu era mai bine ca de la început administraţia locală să fi pus la dispoziţia acelor societăţi a unei hărţi cu amplasarea “cocoaşelor” prin oraş, pentru a le evita sau proteja? E greu. Acum trebuie alţi bani, alte cocoaşe. Sugerez însă să aşteptăm primăvara, nu de alta dar o luăm de la capăt.

Ionuţ Tănase