AUTOTURISMUL ELECTRIC-MASINA VIITORULUI

AUTOTURISMUL ELECTRIC-MASINA VIITORULUI , campanie de marketing sau ipocrizie?

Vedem peste tot in media promovarea masiinilor electrice, trotinete si alte dispozitive de transport care folosesc pentru propusie energia electrica.
Ni se ambaleaza fosrte frumos un produs mega ecologic menit sa salveze omenirea de la autodistrugere.
Adevara sau fals, greu de anticipat, suntem doar la inceput de drum.
Dar totusi lucrul elementar si bine stiut despre care nu vorbeste nimeni este acela al producerii energiei electrice necesare acestui cunsum.
Ipotetic vorbind daca maine majoritatea dintre noi am trece pe autoturisme electrice si vom avea o infrastuctura de incarcare completa, de unde se va asigura necesarul de energie pentru un asemenea consum?
Se va mari productia de carbune, se vor mari numarul de centrale atomice, se va mari produsctia de energie electrica din hidrocarburi.
La fel de poluante ca si pana acum. Si atunci ma intreb, retoric poate, ce rost mai are dezvoltarea acestei industrii auto bazata pe energie electrica?
Doar pentru a prospera o alta parte a lumii? Alti propietari de tehnologii ?
Sa promovam consumul de energie electrica in detrimentul hidrocarburilor promovand conceptul de ecologic si de fapt obtinerea energiei verzi pana in zilele noastre este la o scara foarte redusa si cu costuri foarte mari.
Va multumesc pentru atentie.
Cu stima.
FAN DIESEL