BACAU, ACASA- pentru oameni, nu pentru maidanezi!

Buna ziua, domnule primar!

Va felicit pentru toate proiectele realizate pana acum in Bacau, dar si pentru cele care vor urma. Totusi, am o mare nemultumire in legatura cu activitatea unor persoane care lucreaza in cadrul Primariei Bacau (si nu sunt singurul, dupa cum bine stiti)!!!

Este vorba despre cei din cadrul Directiei Servicii Publice, mai exact despre cei care ar trebui sa stranga cainii fara stapan din Bacau- oameni platiti din banii nostri, care, din pacate, isi bat joc de noi zi de zi. Din acest motiv, va scriu aceste randuri, in speranta ca veti monitoriza mai strict activitatea acestora.

Va dau doar cateva exemple concrete in acest sens. Primaria a construit Parcul Nord, un proiect foarte necesar pentru zona respectiva. Din pacate, acest parc foarte frumos este plin de caini (nu doar parcul, cat si spatiile dintre magazinele si stradutele de la Nord).

Un alt exemplu il reprezinta Piata en-gross amenajata de Primarie spre Gheraiesti, unde sunt foarte multi caini atat pe pod, cat si pe drumul spre piata, dar si in piata si in apropierea acesteia.

De asemenea, intrarea la Gepex (stanga si dreapta, in spatele blocurilor Stefan cel Mare 8, 10, 12) este plina de caini mari, care fac galagie si pun in pericol vietile noastre.

Parcul Catedralei (din punctul meu de vedere, cea mai frumoasa realizare a dvs) este, de multe ori, gazda unor caini care stau tolaniti la soare zi de zi.

Parcul Cancicov, unde Primaria face modernizari, are in continuare prea multi caini, desi este locul unde mamele isi plimba copiii…

Lista ar putea continua cu exemple concrete din zone precum Gara, Narcisa, Cornisa, Ura, Letea, Piata Centrala etc…

Din acest motiv, va rog, sa acordati o mai mare atentie acestei activitati si sa va implicati direct in rezolvarea concreta a problemei. Ceva nu e in regula- cineva nu isi face treaba asa cum ar trebui! Aceste zone ar trebui “vizitate” zilnic de hingheri, pana cand toti cainii vor fi prinsi si dusi in adapost. Este vorba de siguranta si confortul nostru, dar si de imaginea unui primar si a Bacaului!

Atitudinea hingherilor lasa mult de dorit. De multe ori, se fac sesizari, dar ei nu vin sau, daca vin, isi bat joc- se uita la caini si pleaca- cum s-a intamplat pe Neagoe Voda 32, acum cateva saptamani. De ce mai sunt platiti, daca au aceasta atitudine?!! Directorul acestui serviciu de ce nu isi face datoria?!!!?

In final, am si cateva propuneri in legatura cu acest subiect. Politia Locala ar trebui sa amendeze pe cei care hranesc caini pe spatiul public, deoarece in acele locuri se formeaza haite periculoase care isi apara teritoriul si care ataca pe toti “intrusii”, iar Primaria si Prefectura Bacau ar trebui sa gaseasca o solutie prin care sa se opreasca “aruncarea” cainilor din mediul rural in Municipiul Bacau (legi clare, recensamantul cainilor in comune, amenzi dure pentru abandon, sterilizare in masa a cainilor de la sate etc).

Nu inteleg de ce nu va implicati mai eficient in aceasta problema si nu inteleg de ce angajatii Directiei Servicii Publice Bacau au aceasta atitudine- pe banii si pe sanatatea noastra.

Primaria face parcuri si poduri, pune pavele pe trotuare, dar toate aceste locuri sunt pline de caini. E pacat de munca dvs, pana la urma! E pacat de imaginea acestui oras, in care toate noile investitii devin teritorii proaspete pentru maidanezi!

BACAU, ACASA- pentru oameni, nu pentru maidanezi!

Un raspuns al unui primar de calitate ar fi implicarea si rezolvarea acestei probleme care ne afecteaza pe noi toti, zi de zi! Cel mai rusinos raspuns ar fi ignorarea acesteia, asa cum se intampla in prezent (mai multe vizite in teritoriu va vor face sa imi dati dreptate)!

Numai bine, domnule primar!