Bacău… un județ îmbătrânit, numai bun de „muls”.

Bacăul cel ce odată înflorea, pare să devină din ce în ce mai mult un județ al pensionarilor. Un fel de „Florida” sărăcăcioasă prin care vezi mulți oameni de vârsta a 3-a ce se plimbă cu câte o pungă în mână și cu o tristețe amară pe față, fiindcă deși au muncit o viață întreagă, aceștia sunt condamnați la o bătrânețe în care nu domină liniștea și siguranța, ci mai mult grijile.
Un lucru e clar, dacă au nevoie de medicamente, aceștia nu trebuie să se deplaseze prea mult, fiindcă se poate găsi în orașul Bacău câte o farmacie la fiecare bloc.
Desigur, nici serviciile medicale private nu s-au lăsat mai prejos. Zeci de clinici, care mai de care, unele cu renume național, altele mai mici, promit că te vor face bine contra cost, fiindcă nimic nu e gratis, cum nu e nici măcar la spitalul județean unde plătești de multe ori cu așteptatul la cozi infernale și cu umilința pe care trebuie sa o suporți în fața unui personal indiferent ce tratează pacienți într-un mod deloc empatic sau cu superficialitate (respect excepțiilor).
Este greu foarte greu să fii băcăuan când ai nevoie de analize medicale mai serioase, analize pentru care părinții sau bunicii noștri, ce se confruntă cu vreo boală trebuie să se deplaseze până în Iași sau București, cu dureri, griji și fără a cunoaște străzile acelor orașe. Este de asemenea și costisitor.
Dar să revenim totuși la clinicile private. Cele ce și-au ridicat clădiri în Bacău, un județ plin de bătrâni ce este o adevărată mină de aur pentru ele.

Medical Care Life Bacau, Laurus Medical Bacau, Regina Maria Bacau, Centrul Medical Anastasios Bacau, Euroclinic Center, Clinica Sfântă Maria, Clinica Luxor Bacău, Medical Test Bacau, Euroclinic Bacau, Best Clinic Bacau, Clinica Palade, Medical Top Bacau și celelalte clinici ce oferiți servicii de sănătate cardiovasculară, îmi permit să vă pun o întrebare:

Într-un județ cu peste 500.000 de locuitori, în care peste 50% din decese sunt cauzate de boli ale sistemului cardiovascular, chiar nu v-ați gândit să oferiți băcăuanilor posibilitatea de a face o coronografie, singura investigație ce poate oferi un rezultat concret „negru pe alb” despre starea arterelor? Ce ar fi să aduceți și un medic calificat ce poate face o angioplastie cu implantare de stent prin care să se evite ulterioare infarcte?
Ca să nu mai zic că multe dintre clinici de renume (Laurus, Regina Maria) a căror secții de cardiologie nu oferă nici măcar posibilitatea de a face un test de efort ce poate arăta daca există ischemie în cazul în care inima este supusă la stres.
Luați acest articol ca atare și dacă oferiți servicii de sănătate în Bacău, arătați că vă într-adevăr pasă de sănătatea băcăuanilor.
Vă provoc să aduceți primul angiograf în Bacău!

Iștoc Tiberiu