Bataie de joc cu modernizarea retelei de termoficare

Nu stiu cine a aprobat planul de modernizare a retelelor termice din Bacau, dar pot sa spun ca a gândit rau. In timp ce in Bacau sunt cartiere intregi care au reteaua de termoficare ciuruita (vezi Bistrita Lac), pe strada Carpati au fost scoase din pamânt conducte aproape noi, in foarte buna stare. Am trecut zilele acestea pe acolo si când am vazut gramada de tevi adunate pe trotuar, aproape nu mi-a venit sa cred.

Majoritatea conductelor erau in stare perfecta si atunci m-am intrebat care a fost motivul pentru care le-au scos. Nu atingeam acest subiect daca nu stiam prin ce chinuri trece cumnatul meu care locuieste in zona si care nu are nici acum caldura in apartament. Toata zona este brazdata de transee si lucrarile incepute in luna iunie par ca nu se mai termina.

Gradinile au disparut sub muntii de pamânt, aleile de acces in bloc au fost desfiintate pentru ca trebuiau bagate tevile, praf este peste tot si daca mai da si o ploaie, cei care locuiesc pe Panselelor pot face chirpici in balcon din noroiul strâns pe incaltari. Au tot asternut bietii oameni cartoane la intrarile in bloc ca sa nu mai care in case pamântul din fata blocului, de pe alei, din parcare etc. Apa calda nu e apa calda, iar caldura nu este in multe apartamente.

Cine a gândit acest proiect nu a luat in calcul termenul de finalizare si nu a verificat firmele prezente la licitatii. Primaria nu a urmarit ca multe dintre lucrari au fost subcontractate de firme care au dat bir cu fugitii?!? Eu inteleg necesitatea unor astfel de investitii pentru ca o data si o data tot trebuiau schimbate tevile astea, insa, s-a mers mult prea departe, iar oamenii au de suferit.

Adrian Vulpescu