Bombardeaua Thermoenergy

Bacaul vorbeste TROTUARE DISTRUSE 2

Asa cum sugereaza titlul acestui “semnal de alarma” pe care vreau sa-l trag, pe strada Nufarului din Bacau, trotuarul de la blocul 4 la blocul 10 arata ca dupa bombardament. Nu mai putin de sase cratere se casca in trotuarul modernizat, chipurile, o data cu asfaltarea cartierului. Va scriu aceste rânduri pentru ca nu este prima data când ne confruntam cu astfel de situatii.

Din iarna si pâna in prezent, au fost mai multe avarii pe partea de agent termic, iar de fiecare data, pavelele au fost date deoparte, iar trotuarul a avut de suferit. Va dati seama ca niciodata, pavelele scoase din trotuar nu au mai fost puse la loc cu aceeasi precizie cu care au facut-o muncitorii specializati in asa ceva. Tin minte ca la una din interventii, chiar muncitorii de la Thermoenergy, le-au pus la loc spunându-mi “ca nu le trebuie carte ca sa aseze niste pietre”.

De mai bine de o luna, echipele de interventie ale Thermoenergy au rascolit din nou cartierul, in cautarea unor avarii. Pentru ca nu le dadea de capat, au inceput sa faca sondaje, adica, sa sape in mai mute locuri ca sa vada ce conducte sunt sparte.

Asa ca au luat-o de la blocul 4 si pâna in capatul celalalt, spre blocul 10 au tinut-o din groapa-n groapa. Au sapat, au lasat pamântul in sosea, au descoperit tevile, au peticit acolo unde era crapata conducta, au lasat o vreme reteaua descoperita, iar intr-un final, au acoperit gropile.

I-am intrebat daca vor pune tot ei pavele la loc si mi s-a raspuns ca pentru treaba aceasta trebuie sa vina o firma specializata. N-am inteles de ce nu refac tot ei trotuarele, din moment ce au mai facut-o. Acum, asteptam! Vai de capul si picioarele noastre, daca nu suntem atenti pe unde calcam!

Doru Popoviciu