BUCURAȚI-VĂ BĂCĂUANI !

Odată cu trecerea euforiei minivacanței de Sf. Andrei și ziua națională, mai toate știrile încep cu frumoasele ”Târguri de Crăciun” care mai de care mai luminoase, cu pârtiile de schii și alte tentații din zona montană, care ne declară triumfal că au același tarife de distracție ca anul trecut, intrăm și în viața pragmatică.
Astfel aflăm cu bucurie că de pe 4 decembrie, angajații Casei Județene de Pensii (CJP) Bacău și cei ai Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Bacău își vor relua activitatea, conform programului normal de lucru, ceea ce înseamnă că domniile lor funcționarii au obținut toate drepturile pe care le revendicau !
O altă bucurie o avem din partea onor Compania Regională de Apă Bacău care ne informează că ANRSC a aprobat noile tarife la apă și canalizare valabile de la 1 decembrie 2023. Și aceste noi tarife mai mari desigur, vin la pachet odată cu accesarea fondurilor nerambursabile circa 500 de milioane de lei prin POIM.
Aceasta înseamnă că fiecare dinte cei ce ne ”adăpăm” de la CRAB cu voia ANRSC cu voia autorităților locale din județ, vom plăti cu cca. 2,80 lei mai mult pentru fiecare metru cub de apă potabila și apă canalizată, adică la un consum de 4 mc lunar/persoană rezultă o factură de 55 lei lunar de persoană. Adică cu cca. 12 lei mai mult/persoană față de luna precedentă, la același consum.
Astfel bucuriile prilejuite de ziua onomastică a Andrei-lor, de ziua națională, de zilele premergătoare Sfântului Crăciun, avem și bucuria satisfacerii cerințelor unor funcționari și nu în ultimul rând de bucuria majorării tarifelor de la CRAB !
TRĂIASCĂ 1 DECEMBRIE !
Sărbători fericite, stimați concetățeni !
Mihai Diacon.