Bun venit 2018!

La trecerea dintre ani, băcăuanii, cu mic, cu mare, au luat cu asalt centrul orașului, unde au fost martorii unui spectaculos foc de artificii. La unison, toți și-au urat „La mulți ani!”, s-au pupat, s-au îmbrățișat și au băut câte un pahar de șampanie. Sau câte o sticlă. Multe dintre recipiente au ajuns pe caldarâm, făcute cioburi. Nu știu dacă asta ține de tradiție sau de bun simț. Dar ce mai contează? Era noaptea dintre ani.

Am văzut oameni bucuroși, plini de speranță și care probabil și-au pus multe dorințe pentru 2018. Sper să li se îndeplinească, pentru că merită. Pe cerul Bacăului, pe lângă cele 12 minute de artificii au plutit și zeci de lampioane. Pe lângă petrecăreți, ca în fiecare an, și-au făcut loc și urătorii care, față de anii trecuți, mi s-au părut mai agresivi, în sensul că efectiv cereau oamenilor bani.

Printre alte bubuituri, impresionant a fost și „concertul” oferit de un artist care interpreta felurite partituri la o harpă, lângă pasajul de la CEC. Toate acestea au fost completate de o vreme superbă, caldă, care a amintit mai mult de nopțile de Paște decât cele de Anul Nou. Dar poate chiar acesta a fost motivul prezenței masive a băcăuanilor în centru. „Vreme bună” și „cer senin” să avem și în suflete! Așa să fie!

Nicu Barbu