Ca la Mamaia

Domnilor edili, am sa stau cu gura pe dvs. pâna când o sa vad ca faceti treaba, macar pe strazile din Bacau, asa cum si seful meu sta toata ziua pe capul meu sa-i termin actele pentru licitatii. Diferenta este ca eu lucrez la privat, unde cred ca imi indeplinesc sarcinile de serviciu, altfel seful m-ar da afara, in vreme ce dvs. sunteti la stat si nu prea va indepliniti obligatiile. Ca in bancul ala cu nea Marin când e prins in tren fara bilet si-i raspunde „nasului” ca nu prea are bilet (când putea sa-i spuna simplu ca NU are).

In fine, in primul rând ma deranjeaza ca permiteti TIR-urilor sa tranziteze orasul când si cum vor soferii acestora. Or, aici e lipsa de implicare a autoritatilor care, pe lânga faptul ca nu au fost in stare sa finalizeze proiectul centurii ocolitoare, nu au gasit o solutie sa limiteze macar accesul masinilor de tonaj prin Bacau. Nu stiu, sa fi pus bariera, ca la Mamaia, pâna când transportatorii ar fi renuntat sa mai achite taxa de intrare si iesire din oras.

Pentru ca, daca nu ati vazut, domnilor consilieri si „dragi” edili, asfaltul s-a facut valuri-valuri in unele zone, cum ar fi la intersectia de la Narcisa, cum te incadrezi pe banda spre stânga, ca sa iesi spre Onesti. Si astea-s numai de la TIR-uri. Presupun ca nu a fost prins tronsonul asta de drum in proiectul de refacere a infrastructurii din zona centrala, altfel situatia nu ar fi asa. Dar, parerea mea e ca degeaba se reasfalteaza drumul, daca in continuare se va permite accesul masinilor de mare tonaj. Plus ca e si poluarea mare, ca nu toate TIR-urile sunt din generatia noua.

Augustin Duma