Când se vor plăti exproprierile pentru Centură?

Mă numesc Neculaie Ionescu,am 65 de ani,sunt de profesie inginer,în prezent pensionar,sunt din Bacău,dar m-am născut în Săucești,părinții mei locuiesc și acum în acest sat de la numai 8 km de Bacău.
Cu siguranță ați auzit în ultimul timp de Șoseaua de centură a Bacăului,că deja sunt în plin lucrările de construcție.De apreciat este faptul că lucrează la ea firme romănești.
De reclamat ,însă,este faptul că,terenurile luate mai mult cu forța,deci confiscate,pe care se construiește șoseaua de centură,iar în ciuda tuturor demersurilor făcute,de noi cei păgubiți de terenuri, după circa 9 ani,nu am beneficiat nici de producția de pe aceste terenuri,în perioada 2011-2019, și nu s-au platit nici despăgubirile pentru aceste terenuri,decât în cazul caselor demolate,circa 20 la număr.Celor care au deținut terenul extravilan,nu s-a plătit un leu.Ca să “ia fața fraierilor”,s-a dat o Ordonantă Guvernamentală(HG 620/2013)unde ,vezi Doamne, a fost întocmit desfășurătorul cu tabele care includeau pe localități(Letea-Veche,Săucești,Mărgineni,Hemeiuș,Sărata)pe cei 1500 de păgubiți de terenuri,în care erau trecute suprafețele confiscate și sumele de bani aferente despăgubirii…și atât!
Părinților mei li s-a ocupat suprafața de 6.200 m.p.,și li s-a promis că vor primi în cel mai scurt timp suma aferentă,la un preț în bătaie de joc,de doar 60 de bani pe metru pătrat,totalizând în primă fază 3.500 lei noi iar ulterior la reevaluare 4.500 lei noi.Dar nu au văzut niciun leu.Am făcut demersuri nenumărate direct la Primul-Ministru(Ponta,Grindeanu,Tudose,iar în prezent,Viorica Dăncilă )și inclusiv Președintele României-Klaus Johannis,iar pe de altă parte Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaților și Senatului României,dar toate demersurile,au fost direcționate identic și de fiecare dată,către factorii de competență,care în final era CNAIR Iași care tot de fiecare dată a arătat către centru,adică la București,la Guvern.Este pură sfidare!.
Aceste demersuri au fost trimise spre înștiințare,însă și televiziunilor centrale(Tvr.1,Antena 3,România Tv)care însă nu s-au catadicsit să-mi dea un cât de mic semn că ar fi primit un asemenea memoriu.Singura variantă,ca soluție este să ne adresăm Instanțelor de Judecată,dar iată ce dreptate fac Instanțele!
Recent m-am adresat și unor Fundații cu probleme de abuzuri,între care FACIAS,dar nu am primit de niciunde nici un semnal.
Părinții mei au 88 de ani,fiecare,și au nevoie de bani de înmormântare…
Este o situație critică și revoltătoare.Cui ne putem adresa,dacă nu autorităților care gestioneaza treburile Țării…?…de fapt care Țară!
Vă rog insistent să ne ajutați cumva,nu doar pe noi ci și,pe restul până la 1500 de păgubiți ai acestui mega-furt săvârșit de însuși Statul Român.
În speranța că ne veți înțelege,vă mulțumim respectuos!

Cu apreciere,
ing.Neculaie Ionescu