Cap ai, minte-ți mai trebuie

Ne place ca orașul să fie curat și există chiar o societate care se ocupă de acest lucru.
Văd zilnic oamenii care mătură străzile, curăță buruienile dintre dale și de pe lângă borduri, scot gunoiul din coșurile de gunoi și îl pun în sacii aceia portocalii pe care îi iau apoi mașinile. Până aici toate bune și frumoase!
Ieri, trei ore a hrâșcait la cuțit și lopată un lucrător. Aveam eu capul dâmburi după cinci minute de stat în preajmă, dar cei ce locuiau în blocurile de alături. Apoi, cu niște mănuși rupte sau doar cu una ori…. chiar cu mâna goală, adunau ierburile.
Cum să îți expui sănătatea luând gunoiul din coșurile acelea strâmte și chiar fără sac ( oamenii needucați punând acolo chiar gunoiul menajer nu doar o hârtie sau un ambalaj mic)? Cum să reușești cu un măturoi uzat să iei toate cojile de semințe, mucurile de țigară pe care alte loaze întreținute le lasă sub bănci?
Trebuie luate niște măsuri! Ierbicidul ar rezolva ierburile dintre dale.Coșurile să aibă acoperiș rabatabil, nu prins în șuruburi, să aibă saci de plastic ușor de scos și răsturnat. Lucrătorii să primească materialele necesare pentru a nu li se pune viața în pericol. Nu ar fi rău să se umble și la ” uniformă” funcție de anotimp. Nu ar fi rău să primească și câte o sticlă de apă, o gustare sau chiar o masă caldă la prânz.
Domnule director care ai în subordine acest personal, cap ai, poate niște minte ascuțită mai trebuie!

Iți bitzi