Cartierele Bacăului, la cheremul inconştienţilor răspândaci de COVID!

Fac un apel către Prefectură, Direcţia de Sănătate Publică, Poliţia naţională şi cea locală, pentru că suntem abandonaţi, lăsaţi la voia pericolului. Deşi numărul celor bolnavi de COVID creşte la fiecare 24 de ore, în municipiul Bacău e nepăsare din partea autorităţilor. Nu ştiu dacă domnul prefect e în concediu, deşi ar trebui să organizeze instituţiile responsabile. Dar văd că niciun angajat al Statului nu iese din birouri să vadă cum în magazine şi pe terase nu se respectă minime norme de protecţie!

Nu ştiu dacă Poliţia a primit ordin să nu acţioneze pentru a nu deranja electoratul. Dar văd că nici măcar prin locurile aglomerate nu se face nimic pentru a-i sancţiona pe cei ce nu poartă mască! Apropo de Poliţie, nu ştiu dacă într-adevăr s-a redus cota de combustibil pentru maşinile de patrulare, dar după-amiaza şi noaptea cartierele devin loc de petreceri cu zeci şi zeci de inconştienţi, şi nu vezi picior de poliţist.

Despre Poliţia Locală ce să mai spun? Că nu o vezi decât prin Centru, de parcă doar cei ce locuiesc acolo plătesc taxe şi impozite, iar noi suntem lăsaţi baltă? Cine merge pe Alecu Russo pe lângă Şcoala nr. 16 să-i întrebe pe patronii crâşmelor zgomotoase, pe clienţii lor minori şi majori şi pe şmecherii ultrazgomotoşi din parcări de ce nu respectă legea? Sau în Aviatori, pe lângă fosta piaţă sau pe Bicaz, unde-s chefuri în blocuri sau pe lângă, cu scandaluri ce se ţin lanţ? Ori în Cartierul Nord, cu fauna golănească stăpână pe străzi şi alei, care a înfricoşat bieţii oameni?

Eu şi mulţi alţii ca mine ne simţim fără apărare în faţa pericolului COVID din cauza nepăsării guvernanţilor care îi lasă pe aceşti agresori să ne expună bolii şi, Doamne fereşte!, mai rău. Nu vreau să ajungem ca Suceava, să ne numărăm morţii cu miile, lăsându-i slobozi pe străzi ziua şi, mai ales, noaptea, pe cei ce pot transmite virusul. Dacă nici măcar când vin alegerile politicienii din Bacău şi de la Bucureşti nu au grijă de noi, ce se va întâmpla după ce vor câştiga funcţiile? Atunci chiar ne vor uita de tot!

Dorina Vasile