Către Dl Nicolaie Ionescu

Am primit cu mare interes scrisoarea dumneavoastră, în care vă exprimați opinii ce vor să pară profunde, dar uneori sunt greu de înțeles, asupra vieții politice din comuna noastră și din România. Din numeroasele texte pline de considerații personale, ca și din așa-numitele poezii, pe care de-a lungul timpului le-ați trimis pe adresa Primăriei, am înțeles cât de pasionat sunteți de aceste aspecte.

Referitor la considerațiile dumneavoastră privind viața politică locală și națională, vă asigur că le voi lua în serios și că voi face tot posibilul să le analizez în cadrul atribuțiilor mele administrative.

Două aspecte din scrisoarea dumneavoastră vreau să le clarific.

Primul este Programul Prima Conectare. Sper să înțelegeți, odată pentru totdeauna, că finanțarea nu poate fi solicitată în mod direct de beneficiarii finali care intenționează să se branșeze la apă și canalizare. Aceștia se pot adresa doar operatorului de servicii de utilități publice, în speță CRAB.

Al doilea este amenda care v-a fost aplicată pentru încălcarea regulilor de circulație. Pentru a treia oară într-o adresă trimisă Primăriei Săucești, explicați cum ați încălcat linia continuă, iar faptul că ați fost sancționat de un lucrător al Postului de Poliție Săucești îl prezentați ca fiind o conspirație. Vă informez că amenzile nu ajung, nici ”măcar procentual, la bugetul local din zona agentului constatator”, cum afirmați, ci 100% în bugetul localității unde dumneavoastră aveți domiciliul. Adică Municipiul Bacău.

Continuați spunând că ”Primăria Săucești are o foarte mare și vizibilă legătură cu contravenția mea, chiar vreau să precizez că a fost un ordin”. Îmi pare rău că vă spulber o fixație, dar, în România, Ministerul Afacerilor Interne, de care aparține Postul de Poliție Săucești, nu este în subordinea Primăriei. Și, ca adept al democrației, sper să rămână așa mult timp.

Culmea o atingeți când afirmați că agentul de poliție care v-a sancționat pentru că ați încălcat linia continuă este ”vechiul (fostul)” meu ”coleg de …generală”. Amenințați apoi că veți ”consemna acest detaliu” în instanță și că ”totul poate fi anchetat”. Partea hazlie este că, dincolo de delațiunea tipică unei perioade apuse, anchetatorilor le va fi greu să creadă că am fost coleg de școală generală cu o persoană de vârsta copiilor mei.

În consecință, vă atrag atenția că nu voi mai trece cu vederea astfel de acuzații aberante și fără nicio bază la adresa mea. Sunt hotărât să uzez de mijloacele legale pentru a-mi proteja reputația.

Aș aprecia dacă în viitor v-ați putea concentra mai mult asupra punctelor concrete și a soluțiilor practice.

Pentru mine și funcționarii Primăriei, care suntem obligați să vă citim textele până la capăt, stilul dumneavoastră personal este un amalgam de neînțeles. Totuși, pentru a facilita o mai bună înțelegere reciprocă, vă încurajez să vă exprimați gândurile într-un mod mai clar și mai accesibil.

 

Primar,

Valentin MANEA