Către Domnul Cătălin Drulă – Ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România,

Mă numesc Costică Gânga, cu domiciliul stabil în Bacău, Str. Narciselor, Bl. 13, Sc. A, Ap. 7.

Periodic, mă deplasez în satul Slobozia de Sus, Com. Stănișești, Jud. Bacău, locul de naștere, pentru mici lucrări de întreținere a casei părintești.

Transportul de persoane intre localitățile menționate este efectuat de către o societate de transport.

In ziua de Luni 16/08/2021, am intenționat să călătoresc din satul menționat către Mun. Bacău, la orele 06:00.

La urcare în microbuz, șoferul, un tânăr despre care se știe doar că este din Tarnița, un sat din zonă (pentru a fi identificat), mi s-a adresat pe un ton obraznic; “aceia du-o în spate”, aceia fiind o geantă de umăr, goală.. Când am înțeles ce voia, l-am corectat; ” poate duceți-o în spate (eu fiind un individ în vârstă de 68 de ani care se adresează politicos, fătă excepție), și m-am îndreptat către portbagajul din spatele autovehicului. Am auzit doar “ai dreptate”, și a plecat, lăsându-mă în stație, la 70 de Km. de Bacău, fără altă justificare. Cum m-am descurcat și despre pierderile pricinuite, este irelevant să descriu.

În ziua de 14/07/2021, la aceiași oră, cu același mijloc de transport, cu același șofer, am călătorit din satul menționat, către Bacău. La Secuieni, intersecția cu drumul Vasluiului, a fost oprit de către Poliția Rutieră, probabil a fost amendat, deoarece transporta persoane în picioare și fără mască medicală.

În aceiași zi 14/08/2021, la orele 18:00, m-am întors, deci Bacău – Slobozia de Sus. Șoferul, același, nu a eliberat bilete de călătorie, eu insistând pentru al meu, a umplut la refuz microbuzul (mai multe persoane în picioare decât pe scaune, ca sardelele, cum se zice în popor). La plecare, pe o căldură caniculară, a ordonat să se închidă geamul din plafon și a pornit aerul cald pe o distanță de vreo 20 de Km. Eu, fiind unul care stătea într-un picior, am încercat să comentez că nu este normal ceia ce se întâmplă, dar am fost singurul, toată lumea acceptând TEROAREA, spunând că vor să ajungă acasă la familie, neexistând altă alternativă.

Același șofer ca și alții de la această firmă, sunt complet dezinteresați de felul cum se efectuează transportul de persoane, cel puțin pe acest traseu. Inuman! Nu se implică niciodată în portul măștii medicale pe perioada transportului, cât despre distanțarea fizică nici nu poate fi vorba, atãta vreme cât suntem transportați în picioare ca sardelele, mai ales pe perioada pandemiei.

Am uitat un obiect în portbagaj în una din călătorii, fără a putea fi recuperat, nici un fel de responsabilitate.

Domnule Ministru, rog a se face investigații pentru a fi pedepsiți cei vinovați, cu astfel de atitudini FASCISTE. Apelez la D-stră deoarece am sesizat în scris, de mai multe ori; Firma de transport menționată, Consiliul Prefecturii, respectiv Consilierul pentru transport persoane în Jud. Bacău, rezultatele fiind cele relatate. Rog a mi se comunica în scris despre MĂSURILE luate, la domiciliul stabil din Bacău. Mulțumesc.

Costică Gânga.