Ce-i ca val, ca valul ne ia!

Pun și eu o întrebare seacă?  Câți copii au murit în săptămânile astea, de coronavirus?  La televizor, doar cifre. Nu există diferențieri pe vârste! La Testele de Capacitate? Nu! La Bac? Nu! Normal! Aici trebuia și un onorabil „parlamentar”, care votează legi, să vrea să treacă hopul. „Succesuri” în carieră i-au urat unii confrați, abia mutați de la alte partide, care au fost testați pozitiv.

Nu vă faceți griji. Iarba rea nu piere! Câți copii s-au înecat la mare? La scăldat în râuri? Să se salveze unii pe alții? Cu neșansa ca salvatorul să devină victimă? Ăsta da eroism! Toată stima și recunoștința pentru cei care le-au sărit în ajutor! Mulți! Bilanț în creștere? Sigur da! Să nu ne raportăm încă la ce a fost. Anul acesta, unii părinți plecați în vacanță continuă să țină „amușinabilul pliabil” cu partea verde în exterior, pe ochi și urechi. Nu după! Pe nas stau ochelarii de soare.

Când apar certuri sau mult dorita relaxare, uită cu ce „bagaj” au venit în vacanță. Nu mai face nimeni un bilanț de ce și cum. Tot inconștiență se cheamă! Copiii, luați de valuri, n-au purtat mască de scafandru! Vina lor! Doar au fost educați să încalce regulile. A sfida interdicțiile miroase a moștenire de familie. Pariez că numărul lor va crește până în septembrie, păcăliți de scoici și sirene, uitați de bonă, iar a celor cu „virusul” ăsta, disponibil „peizanilor” de rând…

Nu! Cine ține pareul și paritatea?  O cotă? Pun un cârlan la bătaie, că lâna s-a dus… tot de oaie! N-o mai cumpără nimeni. Virusul rămâne mic copil, la cât de multe accidente vedem că se întâmplă zilnic, cu minori lăsați fără supraveghere. Hai să fim realiști! Să păstrăm regulile de distanțare și purtatul măștii! Specialiștii ăia în medicină știu ei ce spun! Sunt vulnerabili ca și noi! Poate au și ei copii. Nu din epubretă!

Costică Popa