Ceaușescu n-a murit

Acțiunea garajul luase avânt. Dărâmate prin cedare sau cu forța…duse au fost. Oamenii primăriei au făcut să apară câteva parcări înconjurate de niște alei supraînălțate față de cota blocurilor așa că, dacă vine ploaia, scările de bloc și subsolurile…camerele alea antirăzboi vor fi pline de lucruri plutitoare.

Deunăzi auz că se tund gardurile vii, iar mai târziu, primarul cu vreo zece supuși, care mai de care mai vorbitor cu accent de moroșan, vin în țâmbră să asculte belelile oamenilor. Al mare zice de măriri de taxe: impozite, salubritate, parcare, aer, apă, … pomenește iar de tren metropolitan, piste de biciclete, autobuze noi, stadion, creșe, locuri de joacă, insulă… povesti….. tot ce scria pe fițuica aia de campanie finalizată cu “Dacă nu fac astea într-un an, îmi dau demisia” Aș, ai păpat bani și în al doilea..și tot n-ai plecat!!!

Un nene mai vocal a zis că s-a curățat/ măturat zona ca pe vremea lui ceașcă, apoi o venit bossul să mânce același rumeguș de campanie electorală începută de văru’ Simion la nuntă!

Oamenii par disperați la așa vorbe, iar cei sănătoși la cap au spus că infracționalitatea e mare, poliția locală nu patrulează atât cât trebuie, gunoaiele umplu cartierul și trebuie puse camere la ghene, că cei ce fac mizerie , iau ajutor social, trebuie puși să muncească, oameni străzii …din ce in ce mai multi și agresivi beau și urlă pe banci și deranjează odihna celor ce dimineața merg la muncă….

Răspunsul edilului șef, deloc departe de cele ale lui ceașcă: o să facem, suntem în slujba poporului….Să mori tu?Până acum…comuna Bacău e la pământ..circ și festivaluri de fușărit parale. Ptiu, drace!

Iți bitzi