Cine darâma cosurile de fum ale vechilor centrale termice?

Bacaul vorbeste COSURI DE FUM 3Locuiesc pe strada Bucegi din Bacau si de aproximativ o luna de zile am observat ca o echipa de “meseriasi” se tot chinuie sa darâme cosul de fum al centralei termice de lânga blocul ghetou scos la vânzare.

Aflasem de la un amic despre faptul ca s-a luat in discutie intr-o sedinta de Consiliu Local sa fie darâmate aceste turnuri pentru ca prezinta pericol, din cauza uzurii. Am zis ca nu e un lucru rau, pentru ca se circula mult pe lânga aceste turnuri, sunt alei de acces, magazine sau parcari auto.

Ei bine, când au ridicat muncitorii schelele am zis ca vor duce treaba la bun sfârsit si se mai elibereaza doua locuri de parcare in zona respectiva.Cum spuneam, in urma cu ceva timp, s-a inceput demolarea turnului din caramida.

In primele zile chiar am vazut un sofer incarcând un portbagaj cu bucati de caramida rezultate in urma demolarii, in alta zi, un alt barbat cara caramizi cu un carucior, iar in alta zi am observant ca lucrarile de demolare au fost oprite.

Mai apoi, schelele au fost demontate, plafonul cosului de fum a ramas suspendat ciudat pe constructia darâmata partial si ma intrebam de ce n-au dus treaba pâna la capat.

Bucati de beton si caramida zac acum in jurul cosului de fum aruncate la intâmplare si totul parca a ramas suspendat in asteptare. Eu cred ca primaria este cea care se ocupa de demolarea cosurilor de fum, pentru ca fostele spatii ale centralelor termice de cartier apartin municipalitatii. Ma poate lamuri cineva cu privire la acest aspect?

Dragos Pintilescu