Cine este domnu’ Flemming ?

Aș ruga pe oricine interesează rezolvarea problemelor băcăoanilor, mai ales pe diriguitorii urbei, să citească articolul “Sus piciorul! Cu suișuri și coborâșuri pe scările Bacăului” din ziarul ”Deșteptarea” din 08.09.2022 și apoi, imediat să citească articolul “Dezbatere la Consiliul Județean Bacău. Arhitectul Flemming Overgaard propune 3 variante pentru primul parc atletic din România” din ”Ziarul de Bacau”, din aceeași zi.
Astfel aflam, noi simplii locuitor ai urbei bacoviene, că domnu’ Flemming a venit, din Danemarca, în fața mai-marilor Bacăului (factori decizionali) cu trei desene/proiecte cu același conținut. Adică un complex loc de activități sportive și relaxare pentru băcăoani, în timpul liber (cu Club house, teren de fotbal, de basket, de tenis, de high jump, de long high, s.a.m.d.) Nu negăm necesitatea unor locuri pentru activități sportive și relaxare, dar nu există arhitecti /peisagiști români, băcăuani pentru așa ceva ? Cine este domnu’ Flemming ?
Din celălalt articol aflam despre scările care fac legatura dintre două zone ale urbei noaste (de jos și de sus), care sunt traversate zilnic de sute, poate mii de băcăuani, fie vară, fie iarnă, acestea au rămas în paragină probabil imediat după ce au fost făcute în anii ’75. Cine ar trebui să se ocupe de necesitățile locuitorilor din Bacău ? Cunosc aceste căi de acces pe care sunt traversate de băcăuanii zilnic “ca un canon dat de un călugăr nemilos, adică se urcă în chinuri și se coboară ca tratament extrem la fobia de pericol” !? Pentru această problemă există vre’un domn Flemming ?
Mihai Diacon.