Concert pe intuneric

YnsjVYjStim cu totii ca atunci cand e “nunta in sat”, si aici ma refer la Hramul Bacaului, Zilele Bacaului, Romanian Top Hits sau orice alta forma de distractie e motiv de ieseala. Dar cati dintre voi stiu ca atunci cand au loc astfel de evenimente se intrerupe iluminatul public in zona nord, pentru a economisi bani?

Cand pasesti in zona Calugareni, Digul Birnat (strazi ale cartierului Nord), e bine sa fii echipat cu uneltele necesare: bocanci, lanterna, echilibru si intuitie. E bezna totala, Nu vezi la 1 metru in fata ta, de mai bine de o luna aproape. Atasat veti gasit si o poza, facuta cu telefonul mobil, la ora 22 cand ajung locatarii acasa de la serviciu.

Pentru a ajunge in scara blocului am nevoie neaparat de o lanterna sau telefon bun pentru a nu calca in excremente de caini, bocanci ca sa nu ma scufund in noroi, si agilitate sa nu cad in vreun sant din cele construite si nesemnalizate, neastupate.

Ai crede ca in lipsa luminei pe strazi noaptea e liniste. Din contra. Fiind cald majoritatea dormim cu geamurile deschise. Dar cainii sunt peste masura. In fiecare an, din ce in ce mai multi, canta noaptea sub pervazul ferestrei, se fugaresc intre ei, se bat etc. Trebuie sa fii inarmat cu pietre (preventiv) pentru a ajunge in siguranta in casa.

Mai lipseste sa ne taie apa si ajungem sa schimbam numele orasului, stiti voi, “apa nu-i, lumina nu-i, traim viata ca-n Vaslui”

Schimbam?

Alex Popescu