Copacul cu numar de inmatriculare

Zic sa ne rezervam loc de parcare in copaci, pentru ca unii deja fac acest lucru pe copaci. Am trecut de nenumarate ori pe Aleea Parcului din Bacau si pe lânga aceeasi masina Dacia parcata lânga un batrân salcâm care s-a ales cu un numar de inmatriculare: BC 41 …

Masina parcata in lateralul Teatrului de Vara “Radu Beligan” mi-a atras atentia de tot atâtea ori cât am trecut pe lânga ea. Numarul de inmatriculare al autoturismului coincidea cu numerele si cifrele scrise pe tabla batuta in cuie pe trunchiul unui copac.

Ce m-a intrigat este faptul ca desi inscriptia montata pe copac vrea sa arate ca locul respectiv este rezervat pentru masina in cauza, autoturismul respectiv nu prea circula, drept dovada ca il vad acolo mai tot timpul.

Asta ma face sa cred ca proprietarul a vrut musai sa-si rezerve locul de parcare fix sub fereastra apartamentului. Am si eu masina, insa, stiu ca ai dreptul sa rezervi un astfel de loc de parcare daca ai concesionat de la primarie acel spatiu destinat parcarii.

Mai stiu ca toti ne dorim sa ne parcam masina sub geam sau fix in fata blocului, insa, acest lucru nu m-a indreptatit niciodata sa bat in cuie, pe un copac, o copie a numarului de inmatriculare. Unde mai pui ca odata modernizata, Aleea Parcului a fost largita tocmai pentru a le oferi riveranilor si nu numai, locuri de parcare special amenajate.

Iulian Cazacu