Cosurile de gunoi, pe cale de disparitie

Bacaul vorbeste GUNOIAm ales sa scriu la aceasta rubrica despre o problema care ma preocupa personal. Tot vorbim despre civilizatie si avem pretentii sa ne purtam civilizat. Dincolo de tot ce presupune acest cuvânt, atitudine, respect etc., ma gândesc si la comportamentul de zi cu zi.

Si cum suntem un popor hranaci, mâncam si bem mai ales pe strada. Eu unul sufar din cauza lipsei cosurilor de gunoi de pe strada, pentru ca vreau sa ma comport civilizat si sa arunc resturile menajere in locuri care au aceasta destinatie.

Problema mea este ca doar pe strazile principale ale orasului se gasesc aceste cosuri de gunoi, nu si in cartierele marginase. Eu locuiesc in zona Orizont – Cornisa Bistritei si poti sa umbli mult si bine pâna intâlnesti un cos de gunoi.

Deunazi m-au prins treburile prin cartierul Aviatorilor si ce vad?!? Un cos de gunoi smuls din beton si sprijinit neglijent de un gard. In zona respectiva se sapa santuri pentru schimbarea conductelor de apa calda si caldura si cred ca cineva, din exces de zel s-a impiedicat in drumul lui de cosul respectiv si l-a scos din pamânt.

Pun pariu ca in zilele urmatoare, cosul respectiv nu va mai fi acolo. Tare bine mi-ar fi prins si mie in fata blocului, ca prea se aduna baietii la spart seminte si baut bere, scuipând cojile si lasând dozele de aluminiu la voia intâmplarii. Oare pe când va lua cineva initiativa de a monta cosuri de gunoi si in cartiere, printre blocuri? Tare bine ne-ar prinde! Vazându-le, poate facem cu totii apel la bunul simt si nu mai aruncam gunoaie la voia intâmplarii. Zic.

Tudor Vulpescu