Am aflat ca astazi se inaugureaza luminile de sarbatori in municipiul Bacau. Este un moment mult asteptat, pentru ca nici o perioada din an nu cred ca este mai frumoasa decât cea a sarbatorilor de iarna.

Si asta, pentru ca si parintii, ba chiar si bunicii, revin la bucuria si spiritul Craciunului, asa cum l-au simtit când erau copii. Am remarcat ca prin oras deja au functionat in ultimele zile instalatii luminoase, dar si ca s-a muncit inclusiv duminica pentru ornarea orasului.

In acelasi timp, insa, am mai observat ca anul acesta nu sunt mari noutati in privinta decoratiunilor, fata de anii anteriori.

Poate fiindca e austeritate, poate ca nu suntem destul de originali, dar ne repetam prea mult. Interesant pare faptul ca va functiona un patinoar in Parcul Catedralei, desi unul a mai existat, parca anul trecut, in fata Hotelului Moldova, dar nu a avut clienti.

Insa nimic din toate micile imperfectiuni nu ar trebui sa ne abata de la bucuria intâmpinarii lui Mos Nicolae sau a lui Mos Craciun. Si poate ar fi bine nu doar sa asteptam daruri, ci sa si daruim.

Ioana Palade