Activitatea matinală a angajaților de la Direcția de Servicii Publice m-a surprins plăcut dimineață, când, în drum spre serviciu, am surprins o femeie măturând perimetrul locului de joacă aflat pe strada George Apostu.

M-am apropiat de ea cu intenția de a vedea dacă acel covor de cauciuc (care are rol de protecție pentru copii) a mai fost schimbat. Nu demult, acesta era rupt pe alocuri și necesita să fie înlocuit. La fel și câteva scrânciobe schilodite de tineri fără minte. Ei bine, leagănele erau întregi, însă covorul de cauciuc mai necesită câteva petice.

Revin la femeia care mătura sârguincioasă frunzele căzute peste noapte. Tabloul toamnei arăta frumos în lumina dimineții și dacă ar fi fost după mine aș fi lăsat frunzele gălbui acolo, constrastând perfect cu peisajul din jur. Mă gândesc însă și la părinții ori bunicii care își scot la joacă copiii sau nepoții.

Este suficientă puțină umezeală și un moment de neatenție, ca adultul sau chiar cel mic să alunece pe covorul de frunze ud și să cadă. Așadar, în concluzie, nu pot să spun decât că mă bucură faptul că cineva se mai gândește și la siguranța noastră. Așteptăm zăpada, să vedem cum o fi atunci!

Aida Roman