Curentul se ia când vrea furnizorul, fabricile rămân cu pierderi

La Societatea Andprod Trading, din Bacău, producătoare de confecții pentru export, am fost anunțați în urmă cu două săptămâni de E.ON Bacău că pe 15 februarie se va întrerupe furnizarea energiei electrice între orele 9,00-16,00, pentru toaletizarea unor copaci. Ni s-a cerut un punct de vedere. I-am rugat, deci, să facă aceste lucrări după ora 15,30, zilnic, sau sâmbăta. NU au fost de acord și au motivat că „ei nu lucrează după program”.
O dovadă că punctul nostru de vedere NU este luat în considerație niciodată… E.ON este stat în stat!
În aceste condiții, pe 15 februarie am închis toată fabrica de confecții, unde lucrează peste 80 de angajați, iar pentru ziua de luni, 15 februarie, voi recupera orele în alte zile, dar cu alte costuri, mult mai mari, perturbând astfel activitatea de producție.
Pe 15 februarie, ENERGIA ELECTRICĂ a fost ÎNTRERUPTĂ doar o oră și 45 de minute! Noi, însă, am ratat toată ziua de lucru. Oare E.ON nu putea face această intervenție sâmbătă sau după programul de lucru al nostru? E.ON a reușit astfel să perturbe toată activitate noastră de producție (probabil și a altor agenți economici din zonă) și este vorba de activitatea noastră, a celor care plătim facturile LA ZI către E.ON de 30 de ani!
Credem că aceasta este o lipsă totală de colaborare! E.ON este STAT ÎN STAT? Ei fac ce doresc și când doresc? Oare noi, plătitorii de facturi, vom fi băgați vreodată în seamă de acest E.ON?

Florin Dimitriu, administratorul SC Andprod Trading, Bacău