Curse infernale Bacau – Sascut

Nu calatoresc foarte mult pe aceasta ruta. Sunt doar un calator de vara, ceva mai constant, pentru ca am unele treburi de rezolvat, saptamânal, in aceasta zona. Mai exact: Sascut. Sunt din Bacau, asa ca fara sa vreau, neavând masina personala, apelez la microbuzele ce circula pe traseul Bacau – Sascut. Cursa pe care o caracterizez infernala, cu multe neajunsuri, si imi pare rau sa o spun.

1 (cel mai arzator punct). Ne coacem in sucul propriu; soferii refuza sa deschida aparatele de aer conditionat, iar noi, calatorii, pur si simplu ne topim pe caldurile astea; iar daca apar si vociferari, normale zic eu, tot soferul e cel care striga in gura mare ca ne da jos si ca data viitoare nici nu ne mai ia. De parca nu platim cursa cu banii nostri, ci ni se ofera o calatorie gratuita.

2. Dupa ce ca, asa cum spun, conditiile nu sunt tocmai normale, nu mica mi-a fost mirarea sa vad, scris mare, pe un afis lipit pe geam … „Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii.” Cum? Am zis ca nu am citit bine; astfel de anunturi nu apar numai in restaurantele de fite? Pai daca sunt fite, sa fie si conditii, nu?

3. Aglomeratie. Se sta in picioare, se merge cu viteza, bagajele sunt puse otova printre pasageri. Oare de ce mai circula astfel de microbuze pe rute importante din acest judet? Nu ca nu am avea nevoie de ele. Numai ca daca dai un ban, e bine sa ai si ceva drepturi, zic? Nu doar sa se incaseze si atât: nu numai profitul conteaza intr-o firma, ci si calitatea serviciilor pe care le ofera. Nu mai dau numele firmei care asigura transportul pe aceasta ruta, nu-si are rostul.

Cine se identifica, sa ia masuri!

Mihail Secara