De ce bat clopotele….

Ieri, cu mult înainte de prânz, zbârnâiau clopotele la catedrală. Neobișnuit, fiindcă nu a fost mare sărbătoare în calendar.
Gândeam că au legătură cu avioanele militare ce se înălțau în aer.
Nu, ciulind urechile mai bine, deslușeam linii melodice de colinde cunoscute. Am zis că o fi niscaiva concurs de tocat, dar prea erau abateri. Poate se implementează un nou program care să înlocuiască pe clopotar.
Am constatat apoi că au misiunea să țină trezi pe chiulangiii de la liceu, veniți la “studii” de la sat la oraș, cu alocații și burse. Pline băncile de aceleași personaje, cu vocabular dubios și apucături golănești. Poate n-ar fi rău să facă poliția o razie. Să îi trimită acasă, că stau zgribuliți. Or răci la jucărele și cheltuie statul mai mult cu spitalul.
Ba, fiind ceață deasă, o puteau împrăștia….. că Cernic invitase la Senat pensionarii din Club, ligi, ca se să consume depunerile de la balul organizat la restaurantul Aerostar. Săracii, iar vor fi masă de manevră pentru ca apoi politichia să se lăfăie pe bani multi!
Atunci, cred că mai bine ar bate clopotele sa se trezească lumea din prostie! Nu că ar avea ce alege, dar ar mai vedea și ceea ce scârțâie și nu se face!

Ko