Despre bun simţ

Bacaul vorbeste GUNOIÎnţeleg că toţi fac gunoi, că există nişte gunoieri care au misiunea ingrată de a ne strânge mizeria, dar despre cei care-şi aruncă resturile în stradă, nu am cuvinte care să le exprim aici. Şi spun asta în condiţiile în care nu este zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu găsesc în drum spre serviciu astfel de saci menajeri, aruncaţi pe stradă, în dreptul coşurilor de gunoi stradale.

Sunt multe persoane care apelează la astfel de practici în loc să-şi ducă (civilizat) sacul menajer la rampa de gunoi sau la locul special amenajat dacă nu au o astfel de platformă. Sunt de-a dreptul revoltat de această situaţie, pentru că zilnic mă lovesc de această problemă pe strada Nordului. Şi sunt cu atât mai indignat cu cât este vorba despre vecinii mei de cartier!!!

Oameni de la care am pretenţia că au un minim bun simţ şi sunt responsabili. Luptăm pentru drepturi şi ne revoltăm atunci când cineva ni le încalcă, însă, când vine vorba de obligaţii, repede ni se şterg din memorie. Ne zburlim repede când vine vorba despre curăţenia oraşului şi lovim repede în primar şi în primărie, că nu fac şi nu dreg pentru curăţenia din cartiere.

Dar voi, aceştia care vă lăsaţi gunoiul la uşă sau în faţa blocului sperând că trece femeia de serviciu sau amărâtul ăla de angajat la Salubritate şi vi-l cară până la tomberon, ce pretenţii aveţi de la societate când daţi astfel de exemple?

Liviu Zotincă