Despre DIGITALIZAREA ROMANIEI sau HAOSUL in care supravietuim, caci de trait nu se mai poate trai

La data de 08.01.2024, am incercat sa platesc ONLINE o taxa judiciara de timbru pe portal CSM https://registratura.rejust.ro/, deoarece sunt blocata in nameti, inzapezita la adresa de resedinta, la o distanta de 100 de km de mun BACAU.

Am accesat pagina achitare taxa timbru, am selectat jud. BACAU, si am observat ca a disparut mun. BACAU, iar programul impiedica tastarea localitatii, ci permite doar selectarea, respectiv adresa de domiciliu, unde sunt obligata a achita taxa judiciara de timbru conform OUG 80/2013, iar mun. BACAU lipseste din lista localitatilor de selectat, fiind SINGURUL JUDET in care lipseste chiar municipiul resedinta de judet, din verificarile efectuate la celelalte judete.

Mentionez ca, anterior, in anul 2023, am mai achitat online taxe judiciare de timbru pe portal CSM , de multiple ori, si figura mun. BACAU, respectiv am achitat fara nici o problema orice taxa judiciara de timbru.

Am sunat la CSM, in jurul orei 13 -13.30 la numerele de telefon
Telefon: 021 311 69 15
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media(BIPRMM)
0213116936
Biroul de informatică(BI)
021311 69 45
Biroul registratură, secretariat şi arhivă(BRSA)
0213116900
dar nu a raspuns nimeni la nici un numar de telefon, nici macar vreun robot pentru a putea forma interiorul aferent pentru a putea sesiza verbal aspectul in cauza.

Am sunat la Curtea de Apel Bacau la ora 13.30, iar la Curtea de Apel Bacau sunt cu totii la program, si am rugat a se verifica aspectul sesizat, respectiv disparitia mun. BACAU, din lista localitatilor din jud. BACAU si au observat si de la departament informatic acelasi lucru. Am fost sunata ulterior, de la Curtea de Apel Bacau, si mi s-a raspuns, ca in urma verificarilor efectuate ca este din cauza GHISEUL.RO, si PRIMARIA MUN. BACAU nu a depus toate diligentele necesare pentru acces.

Bine ca toate comunele si orasele cele mai amarate din jud. BACAU nu au probleme, doar mun. BACAU, iar o astfel de neglijenta informatica, ar putea conduce la respingerea actiunilor mele ca netimbrate.

Nu pot ascunde faptul ca sunt, pur si simplu, uimita de constatarea de azi, in conditiile in care Guvernul Romaniei vrea informatizare, digitalizare, e- factura, iar Romania se afla in stadiul acesta de informatizare precara, de EV MEDIU.

Dorina G.