Șoferii riscă să-și rupă mașina, fix la intersecția străzii Ion Luca cu strada Mioriței! Exact în dreptul semaforului, pe partea dreaptă se cască o groapă, formată pe locul unei lucrări recent asfaltate.

Culmea este că în mijlocul asfaltului lăsat se află și o gură de aerisire, cel mai probabil de la rețeaua de gaze naturale. Vă spun despre groapa aceasta și insist să aveți grijă în apropierea locului cu pricina, nu de alta, dar să vă scutesc de un drum în service.

Dacă nu evitam în ultima clipă, eram să intru chiar eu în groapă, iar roata mașinii de pe partea dreaptă avea să sufere cu siguranță. La prima vedere, nu-i veți da importanță, însă, denivelarea este destul de adâncă. Și pornind de la acest exemplu, pentru că tot am amintit în titlu despre dezastrul de pe șosele, readuc în discuție situația extremă de pe strada Prelungirea Bradului. Doamne!!! Acolo chiar că e dezastru!

Ca să nu ocolesc tocmai pe strada Ștefan cel Mare, ca să ajung în cartierul Nord, sunt nevoit să traversez strada Prelungirea Bradului. Ferească Dumnezeu, în ce hal a ajuns șoseaua aceasta, bombardată de prea multe ori de picamere, răscolită de prea multe excavatoare în drumul lor spre gurile de canalizare, motivul principal al degradării străzii.

Gurile de canalizare stau căscate în drumul roților, asfaltul sărit, măcinat, lasă loc găurilor în șosea, iar la îmbinarea traverselor de beton s-au format adevărate cratere. Oare chiar nu se poate face nimic cu strada asta!?! Și în general, cu străzile din Bacău?

Iulian Cristescu