Diferente și apropieri

O zi nemaipomenită și întâmplări cu adolescenți .

Ce ți-e și cu copiii ăștia! Văd astăzi unul cu un tricou pe care l-a purtat poate o dată, o singură dată, și pe care i l-a găurit un coleg ce l-a tras în timpul meciului de fotbal. Îi spun : “Mama, ți-l va coase și va fi ca nou”. Am rămas cu gura căscată. “Nici vorbă, îmi ia altul!A băgat marfă nouă la Zara.” Asa o fi, îl cred pe cuvânt.

Mai târziu, un grup format din două fete și doi băieți voiau să ajungă în Cancicov. Vorbeau extrem de colorat. O fată îl împinge pe unul care cade de pe trotuar. Se lovise. I-am dat un sfat și m-am ales cu fel de fel de vorbe, așa ca pentru un vârstnic.

Poate că trebuie să îmi văd de ale mele. Pe drum, în seara asta, cânt vesel tot felul de versuri. Mă opresc și mă întreb în gând : “Oare copiii aceștia stiu cine au fost Take That? Nu! Dar de New Kids on the Block or fi auzit? Nu! Dar de Backstreet Boys, Sting, Eminem, Mariah Carey… ? Nu!”
Mamă, ce ți-e și cu copiii ăștia! Chiar că trăiesc în altă lume! Eu, pentru sufletul meu, de mâine o să îmi pun toate hit-urile MTV-ului anilor 80- ’90. O să dau tare “I’ve got the power” al lui Snap.

Oameni buni, petreceți timp cu adolescenții voștri! Poate mai dispar niște diferențe!

Ko