Doar o sugestie…

Dacă tot am devenit „roșii”, în sensul că am intrat în scenariul roșu din cauza pandemiei și a creșterii numărului de cazuri de coronavirus, vin și eu cu o sugestie. Poate ar trebui ca autoritățile locale să intre iar în forță prin blocuri, pe casa scărilor, cu acele pulverizatoare de dezinfectant și nu ar strica nici să reapară acele dozatoare/dispensere cu substanțe dezinfectate, fie măcar și cu spirt. Așa poate reușim să ținem mai din scurt epidemia.

Să ne amintim cât de rău a fost în perioada stării de urgență, când am stat închiși în casă și când respectam cu strictețe toate măsurile de igienă, de ne era frică să ieșim și cu gunoiul. Atunci, pe scara mea au venit de trei ori oamenii aceia îmbrăcați în combinezoane, cu acele butelii în spate cu substanță dezinfectantă, mirosea parcă a gaz, dar mă simțeam mai în siguranță știind că toată scara a fost dezinfectată.

Acum poate că toți mai avem prin casă materialele sanitare necesare în aceste vremuri, măști, o sticlă cu spirt, una de clor, dar e mai greu cu încălțările. Eu, una, încă mai țin preșul îmbinat în clor la ușă, dar am văzut că vecinii au renunțat. Repet, e doar o sugestie. Nu cred că ar fi o cheltuială așa de mare…

Vă mulțumesc.

Marioara Iftimie